Haberler

Antalya'da Tutuklu 7 Rütbeli Polis Tahliye Edildi

Güncelleme:

Antalya'da 'Paralel Yapı' operasyonu kapsamında tutuklanan 7 rütbeli polis, avukatlarının bir üst mahkemeye itirazı sonucu tahliye edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Paralel yapı' iddialarına yönelik 29 Eylül'de düzenlenen operasyonda tutuklanan 7 rütbeli polise tahliye kararı çıktı. Tutuklu polisler 2. sınıf Emniyet Müdürü Yavuz Bölek, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Bülent Elaldı, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Gökhan Tayuk, Komiser İsa Yıldırım, Komiser Asım Demirel, Komiser Rüştü Çetinkasap, Komiser Şenol Oral'ın avukatlarından Osman Yengil'in itirazını görüşen 3. Sulh Ceza Mahkemesi, polislerin tahliyesine karar verdi.

Akşam saatlerinde tahliye kararını öğrenen aileler ve onlara destek amacıyla gelen gönüllüler, Antalya L Tipi Cezaevi'ne geldi. Tahliye kararı çıkan 7 rütbeli polis saat 23.30 sıralarında tahliye edildi. Tahliye edilen polisleri aileleri ve yakınları cezaevi çıkışında sevinçle karşıladı.

Serbest kalan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Bülent Elaldı, cezaevinde bir hafta misafir edildiklerini belirterek adaletin yerini bulduğunu söyledi.

Bülent Elaldı, "Özellikle vatan millet denildiğinde gözleri ıslanan, burunları sızlayan Türk evlatları olarak bunca yıl gece gündüz işimizi yaptık. Hiçbir hukuksuz iş ve işlemin içinde olmadık. Bize bu süreçte hiçbir somut delil gösterilmedi. Burada bir hafta misafir edildik. Sonucunda adalet yerini buldu. Mutluyuz. Bundan sonra da yeni görevler verilirse milletimiz için bihakkın yerine getirmeye hazırız. Allah var, gam yok." dedi. Tutuklu kaldığı sürede babasının görevde olduğu söylenen 8 yaşındaki Fatih E. ise, "Çok mutluyum. Adalet yerini aldı sonunda. Yüzlerce tanıdık, tanımadığımız kişi uzak yollardan geldi buraya. Herkese teşekkür ederiz" dedi.

Avukat Osman Yengil ise, tutuklama kararının somut vaka ve suç delili olmadan, varsayımla gerçekleştirildiğini savundu. Müvekkillerine yöneltilen suçlamalarla ilgili tüm ısrarlarına rağmen, somut delil gösterilemediğini ileri süren Yengil, "Gösterilen tek belge müvekkillerimizin kanun çerçevesinde, mahkeme kararıyla yapmış oldukları faaliyetlere ilişkin faaliyetleri. Ceza kanunda bir mahkeme kararından dolayı uygulanmış olması hukuka uygunluk sebebidir. Suç çıkmaz bundan. Bir devlet görevlisinin mahkeme kararını uygulamasından daha tabi bir görevi olmaz. Aksi takdirde suç oluşur. Mahkeme kararını uygulamaktan dolayı suçlanmaları, bunun baştan bir garabet olduğu ortadadır" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsa Yıldırım Antalya Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title