Haberler

Antalya'da "Tügik İş Zirvesi" Başladı

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Rusya ile yaşanan kriz ve terör olaylarından olumsuz etkilenen turizme destek için "Bu Sene Türkiye Turistiyiz" Projesini hayata geçirdiklerini ve üyeler olarak yurt içinde turistlik geziler yapacaklarını söyledi.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Rusya ile yaşanan kriz ve terör olaylarından olumsuz etkilenen turizme destek için "Bu Sene Türkiye Turistiyiz" Projesini hayata geçirdiklerini ve üyeler olarak yurt içinde turistlik geziler yapacaklarını söyledi.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen "TÜGİK İş Zirvesi" Belek'te başladı. Zirvede, iş dünyasının tanınmış isimleri, fikir ve vizyonlarını, tecrübelerini paylaşacak ve 2016 yılı iş dünyası için yol haritası belirlenecek.

Zirvede konuşan Güral, iş adamları olarak birbirlerinden aldıkları enerjinin herkesi güçlendirdiğini vurgulayarak, özellikle zor zamanlarda bir arada olmanın, acıları paylaşmanın önemli olduğunu belirtti.

Sultanahmet ve Diyarbakır'da meydana gelen üzücü olaylarda çok sayıda can kaybı olduğunu belirten Güral, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Güral, "Bu ve benzeri acılar, ülkemizi olduğu gibi Ortadoğu'yu ve hatta Batı dünyasını da etkiliyor. Bir an önce barış ve huzur dolu günlere kavuşmamızı diliyorum. Bunun da tek yolunun, hiçbir şeyin insan yaşamından daha değerli olmadığını kabul etmekten geçtiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Türkiye'de farklılıkların zenginlik olduğunu ifade eden Güral, farklı bölgelerden, farklı renklerden geldiklerini ve TÜGİK çatısı altında buluştuklarını belirtti.

Başarılarını, ülkeye faydalı projeler geliştirirken, birbirlerinden destek alabilmeye borçlu olduklarını anlatan Güral, şunları kaydetti:

"TÜGİK olarak ülkemize ve turizm sektörüne nasıl bir destek verebiliriz diye düşündük. TÜGİK üyeleri olarak, 'bu yıl turistik gezilerimizi yurt içinde yapalım, yetmedi, çevremizi de böyle yapmaya davet edelim' diye karar aldık. Hem sayı olarak hem etki alanı olarak hiç küçümsenmeyecek bir güç oluşturuyoruz. Böylece iç turizmi canlandırarak, turizm sektörüne destek vermek istiyoruz. Gezileri Türkiye içerisine yapalım. Bu çağrıyı 'Bu Sene Türkiye Turistiyiz' projesiyle yapıyoruz."

Güral, 2016 yılına önemli programlarla başladıklarını anlatarak, TÜGİK olarak olmazsa olmazlarının girişimcilik ruhu olduğunu belirtti.

Türkiye'yi, sanayiyi ve ekonomiyi dünyanın ön sıralarına götürecek ruhun, girişimcilik olduğuna dikkati çeken Güral, iş zirvesi programlarının altında yatan mantığın bu ruhu parlattığını kaydetti.

"Terörün yerini huzurun alması gerekiyor"

TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erhan Özmen de gerilimin düşmesini, terörün yerini huzurun, kaygıların yerini geleceğe güvenin alması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin 193 dünya ülkesi içerisinde 37'nci coğrafi büyüklüğe sahip olduğunu vurgulayan Özmen, Türkiye'nin dünyanın en genç, en dinamik nüfusa sahip ülkesi olduğunu söyledi.

Özmen, "Bütün olumsuzluklara rağmen dünyanın en önemli ülkesinden birisiyiz. Bunları çok fazla konuşmamız gerekiyor. Bu olumsuz cepheleri hızlı bir şekilde 77 milyonumuzla kapatmanın yoluna gitmeliyiz" diye konuştu.

İş dünyasıyla finans sektörünün, "bir elmanın yarısı" gibi olduğuna işaret eden Özmen, "Ankara'da yapılan zirveden çok önemli sonuçlar çıkmasını bekliyoruz. İş dünyası ile finans dünyası bir elmanın yarısıdır, bunlar ayrılamaz. Devletimiz nezdinde yapılan toplantı ve akabinde alınacak kararların ülkeye katkı sağlaması gerekiyor" diye konuştu.

Özmen, 1 Kasım seçimlerinden sonra güçlü bir hükümet kurulduğunu anlatarak, "İnsan kaynaklarının zenginleştirilmesi, eğitimlerin artırılması, ürünlerin daha değerli hale getirilmesi, siyasetin daha verimli hale getirilmesi için bir dönüşmeye, iyileştirmeye ve verimli kılmaya aciliyetle ihtiyaç var" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü "Patronlar Okulu"nun kurucusu Sibel Kaya'nın yaptığı ve iş adamları Ali Sabancı ve Nevzat Aydın'ın katıldığı oturuma geçildi.

Yemeksepeti.com"un kurucularından Aydın, Türkiye'de internetin çok kullanılmadığı bir dönemde Yemeksepeti'ni kurduklarını ve o dönemde günde 3 sipariş alırken bunun 135 binlere ulaştığını söyledi.

"En büyük sorun, kapitalizmin gençlerde yarattığı işsizlik"

İş adamı Ali Sabancı da kendi işini kuracak olanların, B planının "geri dönmek" olmaması gerektiğini vurgulayarak, başarılı olmada kararlılığın önemine dikkati çekti.

Esprili soruların da sorulduğu Sabancı, bir iş adamının, "Kapitalizme bakış açınız nedir" sorunu şöyle yanıtladı:

"Bana göre en büyük sorun şu anda kapitalizmin gençlerde yarattığı işsizlik. Biz işvereniz çok şükür. En büyük problemimiz, gençlerde işsizlik. Bunu birkaç defa dile getirdim. Her sene 850 bin genç, iş bulmak için pazara gidiyor. Bizim bu gençlere iş bulmamız lazım. Yüzde 24 üniversite mezunu işsiz, bunlara bir çözüm bulamazsak, patlamaya hazır bomba. Bana göre kapitalizm eğer bu boyuta geliyorsa zaten sürdürülemez ama bu da kendi kendini kontrol eden bir sistem."

Zirvede tecrübelerini anlatan iş adamı Sadettin Saran da holdinge sigara içen, kendisini geliştirmeyen, notları iyi ancak çevresine faydalı olmayan, lisanını geliştirmeyen kişilerin alınmaması yönünde talimat verdiğini anlattı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Erhan Özmen Erkan Güral Türkiye Rusya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title