Haberler

Antalya'da "Tekerlekli Sandalye Yarışı" Yapıldı

"Tekerlekli Sandalye Yarışı" düzenlendi."Özgürlüğe Çevir" sloganıyla düzenlenen yarışmaya 5 kategoride 57 engelli katıldı.

Antalya'da bedensel engellilere yönelik

"Tekerlekli Sandalye Yarışı" düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca

"Özgürlüğe Çevir" sloganıyla düzenlenen yarışmaya 5 kategoride 57 engelli katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, Antalya'da ilk defa engelliler için yarış düzenlendiğini söyledi. Engellilerin toplum içindeki öneminin vurgulanması gerektiğini dile getiren Akaydın, göreve geldikleri günden bu yana engelli vatandaşlara yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yarışlar öncesinde Akaydın ve dizi oyuncusu Hasan Yalnızoğlu ile bazı da katılımcılar, tekerlekli sandalye ile gösteri yarışı yaptı. Yarış sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akaydın, tekerlekli sandalyeyle yarışmanın zor ve yorucu olduğunu söyledi.

Konyaaltı Caddesi Endüstri Meslek Lisesi Kavşağı'ndan başlayan yarış, Antalya Müzesi önünde tamamlandı. 1 kilometre mesafede yarışan engellilerden A kategorisinde erkeklerde Yusuf Çoban birinci, Ömer Erkış ikinci, Mustafa Gül ise üçüncü oldu.

Kadınlarda Lütfiye Gezen birinciliği, Ayten Uyar ikinciliği, Halime Erden de üçüncülüğü kazandı.

Daha sonra diğer kategorilerde yarışlar tamamlandı. Yarışmada birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere cep telefonu, üçüncülere ise tablet bilgisayar hediye edildi. - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Akaydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title