Haberler

Antalya'da Şehit Erin Dedesi İçin Yapılan Ev

Serik Belediyesi, yapımını üstlendiği şehit er Barış Akkabak'ın dedesi Ramazan Akkabak'ın evinin inşaatına eksik demir götürüldüğü iddiası üzerine anlaştığı müteahhit firmayla yapılan sözleşmeyi feshetti.

Serik Belediyesi, yapımını üstlendiği şehit er Barış Akkabak'ın dedesi Ramazan Akkabak'ın evinin inşaatına eksik demir götürüldüğü iddiası üzerine anlaştığı müteahhit firmayla yapılan sözleşmeyi feshetti.

Mardin'in Midyat ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan Akkabak'ı büyüten dedesi Ramazan Akkabak'ın evinin yanında Serik Belediyesi tarafından yeni inşa edilen evin yapımı için müteahhit bir firmayla anlaşma yapılarak sözleşme imzalandı.

Evin yapımı sürerken müteahhit firmanın belediye tarafından karşılanan inşaat demirlerinin bir kısmını inşaat alanına götürmediği iddiası üzerine yapılan sözleşmeyi fesheden belediye, firma yetkilileri hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine inşaatı kendi ekipleriyle yapmaya karar veren Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit için Eylül sonunda mevlit okutulması nedeniyle beklemek zorunda kaldıklarını anlattı.

Mevlitten önce her yer inşaat alanı olacağı için geciktiklerini ifade eden Çalık, şunları kaydetti:

"Ben de o günlerde hacca gittim. Mevlitten sonra hemen başlanması için talimat verdim. Arkadaşlarımız, malzemeleri bizden olmak üzere bir müteahhit firmayla anlaşıyorlar. 'Malzemeleri biz vereceğiz, işçiliği onlar yapacak' bunun üzerine anlaşma yapıyorlar. Müteahhit firma işe başladıktan sonra demir teslim ediliyor. Demirin bir kısmını inşaat için götürdükleri söyleniyor. Olay yargıya intikal etti."

Çalık, şehide tahsis edilen bir demiri başkasının kullanmak isteyeceğine inanmak istemediğini belirterek, "Demir kullanılmamış, ertesi günü inşaat alanına götürmüş. Biz de bu spekülasyonlar olduktan sonra müteahhit firmayla çalışmamaya karar verdik, anlaşmamızı feshettik, evi biz yapıyoruz. Kamu zararı olmayacak bir şekilde feshettik" ifadelerini kullandı.

"İlgililer hakkında suç duyurusunda bulunduk"

Konunun yargıya intikal ettiğini vurgulayan Çalık, "Biz de ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğündeki görevliler hakkında da konuyu takip etmedikleri gerekçesiyle soruşturma başlattıklarını anlatan Çalık, inşaat işini seçim öncesi yoğunluktan dolayı müteahhit firmaya verdiklerini söyledi.

İnşaatı şimdi tekrar belediye olarak yaptıklarını dile getiren Çalık, "24 saat çalışın' talimatı verdik ve önümüzdeki 15-20 gün içinde bunu bitirmek istiyoruz. Projeyi biraz daha büyüttük. Şehit evimize yakışan bir ev olsun istedik, ev yapılıyor" dedi.

Çalık, inşaat için 10 ton demir gönderildiğini ifade ederek,  "Sözleşmede malzemenin artan kısmının iade şartı vardı. Müteahhit firma, 'malzeme çalınmasın' diye kendi yerine indirdiğini söylüyor" şeklinde konuştu.

"Yeni evime girince şehidim için mevlit okutacağım"

Şehidin dedesi Ramazan Akkabak da yeni evlerinin temelinin atıldığını anlatarak, bütün eşyalarının alınarak anahtarın kendisine teslim edileceğini söyledi.

Şehit torunu için Serik Belediyesinin mevlit okuttuğunu belirten Akkabak, "Antalya milletvekilleri okuttu mevlidi. Bir mevlit de ben okuttum. Bu evin yapımı bittikten sonra, yeni evime girince şehidim için mevlit okutacağım. Çocuğum için büyük bir mevlit okutup, herkesi çağıracağım" dedi.

Akkabak, evin zeminin yapıldığını dile getirerek, "Daha sağlam bir ev yapıyorlar. Gece belediye başkanı geldi, betonu döktüler. Çok sağlam bir ev olacak. Devletimize Allah zeval vermesin. Belediye başkanımız bizzat başında durdu" ifadelerini kullandı.

Daha önce evin yapımını üstlenen müteahhit  firmanın demirin üç bağını başka bir yere götürdüğünü dile getiren Akkabak, "Sonra köye tekrar geri getirdiler. Demirin hepsi burada. Ben çocuğumu 20 yaşında askere gönderdim. Onun odasına giremiyorum, çünkü hep odada kalırdı. O odası yine duracak" diye konuştu.

Akkabak ailesinin yaşadığı mevcut evinin yanında yapımına başlanan 140 metrekarelik ev, yaklaşık 20 günde tamamlanarak, bütün eşyaları alındıktan sonra aileye teslim edilmesi bekleniyor.

"Dedesi büyütmüştü"

Mardin'in Midyat ilçesinde 1 Ağustos'ta askeri aracın geçişi sırasında mayın patlaması sonucu şehit düşen jandarma komando er Barış Akkabak, Antalya'nın Serik ilçesinde toprağa verilmişti.

Şehit Barış Akkabak, 4 yaşındayken annesinin vefat etmesi üzerine dedesi Ramazan Akkabak (78) ve anneannesi Havva Akkabak tarafından büyütülmüştü.

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Çalık Antalya Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title