Haberler

Antalya'da Pamuk Sezonu Açıldı

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), yeni pamuk sezonuna ihalelerle başladı.

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), yeni pamuk sezonuna ihalelerle başladı.

Pamukta yeniden 'beyaz altın' dönemini hedefleyen ve planlı çalışmalarla bölgedeki çiftçiyi pamuk ekimine teşvik eden ANTBİRLİK, 2016-2017 yılı pamuk sezonunu açtı. Birlik, Rusya krizi nedeniyle zor günler geçiren çiftçinin yüzünü pamuk üretiminde güldürmeyi planlıyor.

DÜŞÜK FİYATA YÜKSEK KALİTE

Pamuk üreticisinin yüksek kar etmesini prensip edinen ve geçtiğimiz yıl pamuk çiftçisine 'rekor' fiyat veren ANTBİRLİK yönetimi bu yıl da politikasını yüksek kar üzerine kurdu. Birlik, ortaklara yönelik pamuk tohumu, gübre ve zirai ilaç gibi ihtiyaçlarını en ucuza karşılamak için peş peşe ihaleler düzenledi.

BOL ÜRÜN ÇEŞİDİ

Yeni sezonda pamuk ekim sahalarında artış hedefleyen ANTBİRLİK Yönetim Kurulu, en kaliteli ürünü en ucuza almak için ihalelere titizlikle hazırlandı. Kıyasıya fiyat yarışının yapıldığı ihalelerde, birlik ürün yelpazesini de geniş tuttu ve ihalelere zirai firmalardan yoğun katılım gerçekleşti. İstenilen rekabet ortamını yakalayan ANTBİRLİK, en uygun fiyatlara ürün alımlarını gerçekleştirdi.

ÇİFTÇİNİN ÇIKARI ÖN PLANDA

Yeni pamuk sezonunda üretici ortakların tohumluk, gübre, zirai ilaç ve akaryakıt gibi ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacaklarını ifade eden ANTBİRLİK Genel Müdürü Hasan Erdoğan, prensip olarak bütün ihalelerde ortakların çıkarlarını gözettiklerini belirtti. Antalya'da yaklaşık 45 bin dekar alanda pamuk üretimini yapıldığını dile getiren Erdoğan, "2016-2017 yılında üreticilerin kullanacağı tohum, gübre ve 22 grup zirai ilaçlar için ihalelerimizi yaptık. Artık eksiksiz bir şekilde yeni sezona hazırız" dedi.

"ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ"

Amaçlarının çiftçiye geçen yılın fiyatları ile ilaç ve gübre temini olduğunu dile getiren Erdoğan, "Rusya krizi yüzünden çiftçi zor durumda. ANTBİRLİK olarak, çiftçimizi korumak ve zor günlerinde yanlarında olmak istiyoruz. Bu yıl çiftçimizin ve ortaklarımızın ihtiyaçlarını en ucuza temin edip ürünlerini de en yüksek fiyata pazarlamak için her zamankinden daha titiz ve dikkatli çalışıyoruz" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hasan Erdoğan Antalya Rusya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title