Haberler

Antalya'da Özel Güvenlikçilerden Oturma Eylemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne taşeron firma üzerinden hizmet veren özel güvenlik görevlileri, haksız yere işten çıkarılma ve uygunsuz şartlarda çalıştırıldıkları gerekçesiyle oturma eylemi yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne taşeron firma üzerinden hizmet veren özel güvenlik görevlileri, haksız yere işten çıkarılma ve uygunsuz şartlarda çalıştırıldıkları gerekçesiyle oturma eylemi yaptı.

Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 40 özel güvenlik görevlisi, "İsmin gibi adaletli ol", "Taşeron işçiler haklarını arıyor" dövizleri ile bir süre slogan attı. Özel güvenlik görevlileri adına basın açıklamasını okuyan Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Genel Başkanı Bolat Ankaralı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde özel güvenlik hizmetlerinin 2006 yılında başladığını hatırlatarak, geçen sürede güvenlik görevlilerinin üvey evlat muamelesi ile her zaman ötelendiğini savundu.

Güvenlikçilerin maaşlarının gününde yatmadığını, fazla çalıştırıldığını ileri süren Ankaralı, şöyle konuştu: "2013 yılı başında özel güvenlikçileri maaşları yüzde 15 tasarruf adı altında düşürülmüş, hakları gasp edilmiştir. O dönem bazı arkadaşlarımız siyasi ve sendikal sebeplerle işten atılmıştı. Aynı sorunları yine yaşıyoruz. Yaşanan sorunların hazırlanan raporla başkana sunulacağı esnada 10 arkadaşımız işten atılmıştır. İş sağlığı ve güvenliği ile alakalı önerilerimiz işverene yazılı ve sözlü vermiş olmamıza rağmen dikkate alınmamıştır. Çalışma Bakanlığı iş müfettişlerini göreve çağırıyoruz. Bu iş yerini inceleyin, çünkü işveren tüm iyi niyetli önerilerimizi geri çevirmiştir."

Ankaralı 800 bin Türk İş ailesi birlikte haksızlıklara 'dur' diyeceklerini kaydederek, "Haksız biçimde işten çıkarılanlar işlerine geri alınsın. İşten çıkarılmalara son verilsin. Aksi takdirde eylemlerim devam edecektir" dedi.

Belediye önünde bir süre slogan atan ve oturma eylemi yapan güvenlikçiler gerekli görüşmeyi yaptıktan sonra sessizce ayrıldılar. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title