Haberler

Antalya'da Orman Yangını

Gazipaşa'nın Çobanlar köyündeki kızılçam alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı.

Gazipaşa'nın Çobanlar köyündeki kızılçam alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 25 arazöz, 100 işçi, 50 vatandaş ve Gazipaşa Belediye İtfaiyesine ait ekipler müdahale etti. Söndürme çalışmalarına 3 helikopter havadan destek verdi. Öğle saatlerinde başlayan yangında ilk belirlemelere göre, 20 hektar çam ağacının bulunduğu ormanlık alan zarar gördü. Yangın sırasında itfaiye ekiplerine yardım eden vatandaşlardan İsmet Ayan, bir kaplumbağayı alevlerin arasından alarak güvenli bir alana bıraktı. Çevrede yaşayan bölge halkı orman işçilerine su ikram etti. Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, yangın söndürme çalışmalarının hava ve karadan devam ettiğini söyledi.

DUMANDAN ETKİLENDİ

Halen devam eden orman yangını sırasında bir orman işçisi dumandan zehirlendi. Gazipaşa Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli mevsimlik orman işçisi Metin Yılmaz(40), "Yangın ihbarı gelince arazözle yangın bölgesine gittik. Alevlerin tepeyi aşmaması için mücadele etmeye başladık. Arkadaşlarla alevlerin olduğu yere indik. Ateş bir anda tepe yangınına dönüştü. Çok hızlı geldiği için önleyemedik. Duman üzerimize geldi, aşırı duman teneffüs ettik. O esnada helikopterin boşalttığı suyun altında kaldığımız için gözlüklerimiz ve maskelerimiz ıslandı ve çıkarmak zorunda kaldık. Nefes alıp veremediğimizi hatırlıyorum. Sonra arkadaşlarımız beni hastaneye getirdi." Yılmaz'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Gazipaşa Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title