Haberler

Antalya'da Okul Protokolü İmzalandı

Antalya Valisi Muammer Türker, Elmalı ilçesi Bayat-Zümrütova Dayanışma Güzelleştirme Derneği ile okul protokolüne imza attı.

Antalya Valisi Muammer Türker, Elmalı ilçesi Bayat- Zümrütova Dayanışma Güzelleştirme Derneği ile okul protokolüne imza attı.

Antalya Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen törene, Vali Muammer Türker, Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Milli Eğitim Müdür vekili Hasan Tevke, Bayat- Zümrütova Dayanışma Güzelleştirme Derneği Başkanı Yusuf Gültekin ile dernek üyeleri katıldı.

Vali Muammer Türker, imza töreninde, Türk insanının inancında ve geleneğinde olan hayırseverliğin takdire şayan bir durum olduğunu söyledi.

"Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde, Antalya'da ciddi bir yatırım hamlesi başladığını ve devlet kadar hayırseverlerin de eğitime destek verdiğini dile getiren Türker, "Bu toplumu ayakta tutan dinamiklerden bir tanesi de, insanların kendine ait olan varlıkların bir kısmını vakfetmesi, hayır etmesidir" dedi.

Gültekin de derneklerinin bugüne kadar mahallede cami ve yatılı Kur'an kursu inşaatlarının tamamlanmasına katkı sağladığı belirterek, Zümrütova Mahallesi'nde 8 derslikli devlet tarafından yaptırılacak olan Zümrütova İlk-Ortaokulu'nun yüzde 50'sini yaptıracaklarını ifade etti.

Gültekin, mahallede 50 öğrencinin ilkokula devam ettiğini, 44 ortaokul öğrencisinin ise taşımalı olarak Akçay'da eğitimlerini sürdürdüğünü kaydetti.

Okulun tamamlanmasıyla Akçay'da taşımalı olarak eğitime devam Çaybaşı, Sarılar, Akçeniş ve Hacı Musalar mahallelerindeki öğrencilerin taşınmasıyla toplam 208 öğrencinin burada eğitim ve öğretime devam edeceği açıklandı.

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Valiliği Muammer Türker Zümrütova Elmalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title