Haberler

Antalya'da Öğretmen Eyleminde Türban Protestosu

Güncelleme:

Antalya'da hükümetin eğitim politikalarına tepki amacıyla Eğitim Bir- Sen ile Aktif Eğitim Sen dışındaki sendikalar, bugün 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Eyleme ÖĞRENCİLERDEN ALKIŞLI DESTEK

Antalya'da hükümetin eğitim politikalarına tepki amacıyla Eğitim Bir- Sen ile Aktif Eğitim Sen dışındaki sendikalar, bugün 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. Birbirinden bağımsız eylem yapan sendikalardan Eğitim- İş Sendikası üyesi yaklaşık bin kişi, Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Grup, sonrasında Kalekapısı'ndaki Attalos Heykeli'ne kadar yürüdü. Öğretmenlerin eylemine, İşçi Partisi İl Başkanı Yalçın Armen, HEPAR İl Başkanı Nagehan Özdemir, Atütürkçü Düşünce Derneği Şube Başkan İbrahim Daş, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Pınar Toğaç'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi de katıldı.

Hükümetin eğitimle ilgili politikalarını eleştiren pankartların yanı sıra, 'Dilimiz Türkçe, önderimiz Atatürk, gerici bölücü eğitime hayır', 'Antalya uyuma okuluna sahip çık' diye sloganlar atıldı. Grup, Atatürk Caddesi'ndeki Antalya Lisesi'nin önünden geçtiği sırada, okul kapısı arkasındaki çok sayıda öğrenciden alkışlı destek geldi. Öğretmenler de kendilerini destekleyen öğrencilere alkışla karşılık verdi.

Eğitim- İş Şube Başkanı Mehmet Balık, ortaokul öğrencilerine başörtüsü serbestliğinin tanınmasını eleştirdiği konuşmasında, yeni eğitim- öğretim yılının sorunlarla başladığını savundu. Siyasal iktidarın cumhuriyetin eğitim sistemini yok etmek için yeni adımlar attığını iddia eden Balık, gerici eğitim modelinin topluma dayatıldığını öne sürdü.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Başkanı Cahit Cakcıl da Kalekapısı'ndaki derneğin yerinin tahliyesine karşı öğretmenlerden destek istedi. Bunun üzerine destek için çok sayıda öğretmen ANSAN bahçesinde toplandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aktif Eğitim Sen Attalos Heykeli Eğitim Bir Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title