Haberler

Antalya'da Mavi Bayrak Sayısı 197 Oldu...

Antalya'da Mavi Bayrak almaya hak kazandırılan yat, marina ve halk plajlarına Konyaaltı Turizm Kültü ve Eğitim Vakfı (KONTEV) ile Konyaaltı Belediyesi tarafından "Mavi Bayrak"ları teslim edildi.

Antalya'da Mavi Bayrak almaya hak kazandırılan yat, marina ve halk plajlarına Konyaaltı Turizm Kültü ve Eğitim Vakfı (KONTEV) ile Konyaaltı Belediyesi tarafından "Mavi Bayrak"ları teslim edildi. Verilen bayraklarla Antalya'daki Mavi Bayrak sayısı 197 oldu.

Dünya ülkeleri arasında Mavi Bayrak sayısına göre İspanya ve Yunanistan'dan sonra üçüncü sırada yer alan Türkiye'de plajlara, yat ve marinalara verilen Mavi Bayrak sayısına Antalya'da yenileri eklendi. Antalya'daki işletmeler için Mavi Bayrak teslim töreni Konyaaltı Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Toplantıda konuşma yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek geçtiğimiz haftalarda dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinin sorunları ile ilgili toplantı düzenlediklerini ve sorunları Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'e aktardıkalarını hatırlattı. Turizmin başkenti Antalya'da ve Konyaaltı sahilinde 'Mavi Bayrak'ların dalgalanacağını ifade eden Başkan Böcek, "Geçen yıl Mavi Bayrak sayısı 5'di, bu yıl 6 olacak. 1 adet de yat var. Bütün duyarlı vatandaşlara teşekkür ediyorum. Konyaaltı için yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazanacak projelerimiz var" dedi. Başkan Böcek Türkiye genelinde 2013 yılı itibari ile toplam 383 Mavi Bayrak olduğunu, bunun 6'sının marina, 5'nin ise yat olmakla 197'sinin Antalya'da olduğunu bildirdi.

2002 yılından bu yana Antalya sahillerinin durumu ile ilgili bilgi veren Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy ise Konyaaltı Halk Plajını işleten Baki Grup'la ilgili sürekli demeç verdiklerini, ortalıkta bilgi kirliliği olmasını istemediklerini belirtti. 2000'li yıllarda ve daha öncesinde halk plajlarının çok kötü durumda olduğunu, Mavi Bayrak verileceğinin hayal bile edilemediğini kaydeden Atasoy, "2002 yılında Baki Grup'un girişimi ile düzelmeye başladı. Bir yerel yönetim boşluğu oluşmuştu. Mavi Bayrak konusunda 33 kriter var. Yerel yönetimi direk olarak ilgilendiren kriterler" dedi.

Mavi Bayrak ödülünü aslında işletme sahiplerinin değil belediyelerin aldığını ifade eden Atasoy, "Yerel yönetim burada olmazsa olmazlardan birisi. Yerel yönetim boşluğu konusunda kaygılarımızı dile getirdik. 'Mavi Bayrak'lar iptal edilme noktasına geldi. Valilik düğmeye bastı. Bütün kurum ve kuruluşları seferber etti" şeklinde konuştu. Mavi Bayrak iptal edilme ile karşı karşıya kaldığı dönemde kendilerine Konyaaltı Belediyesi'nin destek olduğunu vurgulayan Atasoy konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"O aşamada yerel yönetim boşluğunu dolduran Konyaaltı Belediye Başkanı kriterleri yerine getirmek için 'Ben hazırım' dedi. 'Mavi Bayrak'ları kurtardık diyebilirim."

Konuşmaların ardından Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek Baki Grup Genel Müdürü Murat Akyol'a, Çelebi Marina Müdürü Füsun Aldırmazoğlu'na ve Harem yatının sahibi Varol Çakır'a mavi bayraklarını takdim etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhittin Böcek Konyaaltı Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title