Haberler

Antalya'da Liselilerden Anlamlı Etkinlik

Güncelleme:

Antalya'nın Kepez ilçesinde bir grup lise öğrencisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle okullarında bir günü engelliler gibi geçirdi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde bir grup lise öğrencisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle okullarında bir günü engelliler gibi geçirdi.

Dersleri, gözlerini kapayıp, koltuk değnekleri ile izleyen Nazime Baki Saatcioğlu Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri engellilerin günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıları anlayabilmek ve üzerilerine düşeni yapmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Değerler Eğitimi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte saygı ve yardımlaşma vurgusu yapıldı.

DUYGULARINI AKTARDILAR

Teneffüslere de arkadaşlarının yardımıyla çıkan öğrenciler okul bahçesinde yardım almadan gezmeye çalıştı. Öğrencilerden Edanur Çiçek, duygularını, "Gerçekten çok zor karanlıkta olmak. Beş dakika bile çok zor dayanıyoruz. Engelli olmalarına rağmen onlar hayata tutunmaya çalışıyorlar" şeklinde ifade ederken, Ümriye İmren Mercek ise "Biz bugün sadece beş dakika karanlıkta yaşadık. Onlar, ömür boyu karanlıkta yaşıyorlar. Bizim biraz daha duyarlı olmamız gerekiyor o arkadaşlarımız için. Biraz da onların yerine kendimizi koyup daha saygılı olmalıyız" diye konuştu.

Gürcan Gürel isimli öğrenci, günlük hayatta çok basit gibi görünen ayakkabı bağlama eylemini tek koluyla gerçekleştirmeye çalıştı. İrem İdil Demir de engellilerle bir hayat paylaştıklarını, onları birkaç dakikalığına hissetmek için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini kaydederek engellilere asıl engelin kendileri olduğunu bundan böyle daha saygılı olacaklarını belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Antalya Kepez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title