Haberler

Antalya'da Kömür Denetimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentte hava kalitesinin korunması ve kirliliğin önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında 2 bin 48 ton kömürü il dışına çıkardı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentte hava kalitesinin korunması ve kirliliğin önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında 2 bin 48 ton kömürü il dışına çıkardı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte kullanılabilecek yakıtların İl Mahalli Çevre Kurulu Kararında belirtilen kriterlere uygun olup olmadıklarının belirlenmesi amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

Havanın soğumasıyla kömür kamyonları, kömür satış yerleri ve merkezi sistem kömürle ısınan apartmanlarda denetimlerini artıran ekipler, kömür kamyonlarından il girişinde numuneler alarak, analizler gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçesine 2016 yılı içerisinde giriş yapan bin 386 kömür kamyonu denetime tabi tutularak, yaklaşık 38 bin ton kömür denetlendi.

Denetimlerde her bir kamyondan kömür numuneleri alınarak, TÜRKAK tarafından akredite edilmiş olan Büyükşehir Belediyesi Hava Kirliliği Kontrol Merkezi Laboratuvarında analize tabi tutuldu. Çalışmalarda, kriterlere uymadığı belirlenen 2 bin 48 ton kömür il dışına çıkarıldı.

Büyükşehir Belediyesi, bin 144 kömür kamyonuna ise uygunluk belgesi verdi.

Geçen yıl konut, sera, küçük işletmeler ve katı yakıt satıcılarına yönelik 504 kez denetim gerçekleştirildiği, kömür yakma şekillerine ve saatlerine uymayan işletme ve şahıslara toplam 74 bin lira ceza uygulandığı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title