Haberler

Antalya'da Kent İçi Ulaşımda Bisiklet Dönemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu Antalya Bisiklet Sistemi Projesi (ANTBİS) ile vatandaşlar, 6 noktaya konulan bisikletleri kent içi ulaşım için kullanabilecek.

Bisikletli ulaşımı kent içi toplum ulaşım sisteminin parçası haline getirmeye amaçlayan proje kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi, Doğu Garajı, Muratpaşa Camisi, Türkan Saylan heykeli, İl Sağlık Müdürlüğü önü ve Konyaaltı Kent Meydanı'na ANTBİS istasyonları kuruldu.

Projede, 24 saat çalışan 3'er kameranın bulunduğu istasyonlardaki bisikletler, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin verdiği tarife üzerinden vatandaşlara geçici süre ile veriliyor.

ANTBİS istasyonuna gelerek kredi kartıyla giriş yapan ve buradan aldığı bisikletle belediye önünde tur atan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı açıklamada, ilk etapta 6 durakta 40 bisiklet ile hizmet vereceklerini söyledi. Akaydın, sistemin kredi kartı ya da abone kartıyla işleyeceğini kaydetti.

Uygulamayla Antalya'da bisiklet ulaşımını özendirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Akaydın, "Bisiklet kullanımı beden sağlığı için çok önemi. Egzoz gazı olmadığı için kentimiz için de yararlı bir ulaşım sistemi. Vatandaşlar, bu duraklardan birinden bisikletini alıp işlerini hallettikten sonra diğer duraklara bisikletini bırakabilecek. Sistemin yaygınlaşacağını düşünüyorum" dedi.

Akaydın, projenin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) destekli olduğunu ve 423 bin liralık maliyetin 224 bin lirasının BAKA tarafından karşılandığını bildirdi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Akaydın Türkan Saylan Muratpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title