Haberler

Antalya'da "Kedilerin Köpeklere Parçalattırıldığı" İddiası

Antalya'da sokak kedilerini köpeklerine parçalattığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Antalya'da sokak kedilerini köpeklerine parçalattığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Antalya 27. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık M.K, müşteki Emel Özgür, Hediye Gündüz ile bir grup hayırsever katıldı.

Sanık M.K, savunmasını yazılı sunacağını belirterek, sözlü savunma yapmayacağını söyledi.

Müştekilerden Özgür de Antalya Valiliğinin kendisini yerel hayvan koruma görevlisi olarak görevlendirdiğini anlatarak, olay günü sanığın köpeklerini bahçeye salarak kedileri parçalattığını öne sürdü.

Bunun üzerine çevredekilerin olay yerinde toplanarak duruma tepki gösterdiğini belirten Özgür, "Sanığın elinde iki tasma vardı. Köpeklerden birini salmıştı. Kediyi tasması bırakılan köpek anında parçaladı. Ben sanığa 'Niye böyle yaptın?' diye sorduğumda sanık, 'Niye üzülüyorsunuz ki ben öldürdüm' dedi" ifadelerini kullandı.

Müştekiler, köpeklerin sanıktan alınmasını istedi

Sanıktan şikayetçi olan Özgür, mahkemenin köpekleri sanıktan almasına karar verilmesini istedi.

Tanık olarak dinlenen Nafiye Erdinç de 8 yıllık komşusu olan sanığın daha önce de kedileri köpeklerine parçalattığına şahitlik ettiğini savundu.

Olay günü sanığın köpekleri bıraktığını ve "Tut" diye seslendiğine dikkati çeken Erdinç, köpeklerin de bunun üzerine kedi ve yavrularını parçaladığını iddia etti.

Mahkeme, dosyadaki bazı eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından adliye önünde toplanan hayvanseverler, basın açıklaması yaparak olayı protesto etti.

M.K. hakkında, Falez Parkı'nda beslediği köpeklere sokaktaki kedileri parçalattığı iddiasıyla şikayette bulunulması üzerine dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hediye Gündüz Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title