Haberler

Antalya'da Kardan Yolu Kapanan Yaylada 6 Kişilik Aile ve 300 Koyun Kurtarıldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 11 gündür evinde mahsur kalan 6 kişilik aile, Alanya Belediyesi ekipleri tarafından 40 kilometre yol açılarak kurtarıldı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 11 gündür evinde mahsur kalan 6 kişilik aile, Alanya Belediyesi ekipleri tarafından 40 kilometre yol açılarak kurtarıldı. Ekipler ayrıca dönüş yoluna girdikleri sırada gelen başka bir ihbar üzerine 8 kişiyi daha kurtardı.

Alanya Belediyesi Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 12 saat süren bir çalışmayla kardan kapanan yolları açarak Kadıyakası Yaylası'nda mahsur kalan 6 kişi ve 300 koyunu kurtardı. Ailesi ve 300 küçükbaş hayvanıyla Alanya'nın Kadıyakası Yaylası'nda mahsur kalan Ahmet Mor isimli vatandaş, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i arayarak yardım talep etti. Başkan Murat Yücel ise durumu öğrenir öğrenmez belediye ekiplerine Mor ailesi ile koyunların kurtarılması için talimat verdi.

Ekipler kar zincirlerini kendileri imal etti

Yola çıkmaya hazırlanan Alanya Belediyesi ekipleri, yol açmak için kullanılan kepçenin Antalya bölgesinde bulunmayan zincirini kendisi imal ederek harekete geçti. Oluşturulan zincir takımının ardından 2 kepçe ve 8 personel yola çıkarak kurtarma çalışmalarına başladı.

40 kilometrelik yol açıldı

Tespilli mevkiine kadar sorunsuz bir şekilde ulaşan ekipler, buradan itibaren kar yığının çoğalmasıyla kapanan yolları açmak için çalışmalarını hızlandırdı. Hacıbeleni mevkiinde bir metrenin üzerine çıkan kar, 2 saat süren çalışmanın ardından aşılabildi. Daha sonra Toslaksuyu'ndan Bazanlar Deresi'ne inilirken, buradan da Köprübaşı'ndan Samsa ve ardından Kadıyakası Yaylası'na geçildi. Alanya Belediyesi ekipleri, toplamda 40 kilometrelik karla kaplı yolu ulaşıma açtı. Ayrıca belediye ekipleri, Gündoğmuş ilçesine bağlı Köprülü Mahallesi'ne Taşatan'dan Alanya'ya ulaşım sağlayabilmek için Eriklice'den Köprülü'ye 5 kilometre daha kar kürüme çalışması yaparak kapanan yolları trafiğe açtı.

"'3 ayda erimez' dediler"

Yolları açıldıktan sonra ulaşılan Mor ailesi, yetkililere teşekkür etti. 11 gündür evlerinden çıkamadıklarını ve telefonla Başkan Yücel'i arayıp yardım istediğini anlatan Ahmet Mor, "Biz Ocak ayına yakın tarihlerde göç ediyoruz. Bu sene kışın erken gelmesiyle 11 gündür evimizde mahsur kaldık. Bir metrenin üzerinde kar vardı. Daha önce Tespilli bölgesinde AFAD'ın 2 adamı kalmıştı. Onlar '3 ay bu kar erimez' dediler. Kapıdan dışarıya çıkamaz hale geldik. Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel'i aradım. Ekipler kısa sürede yolumuzu açıp bizleri mahrumiyetten kurtardı. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Dönüş yolunda da 8 kişi kurtarıldı

Mahsur kalan ailenin kurtarılmasının ardından geri dönüş yoluna geçen ekipler, şikayet üzerine Gömürge Yaylası'nda araçlarıyla mahsur kalan 8 kişiye de yardım ederek evlerine kadar sağ salim ulaşmalarını sağladı. Fakırcalı Yaylası'nda mahsur kalan Cemal Yaman isimli vatandaş da Alanya Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce kurtarıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alanya Belediyesi Adem Murat Yücel Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title