Haberler

Antalya'da İki Öğretmen Hakkındaki Soruşturması İddiası

Güncelleme:

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Şikayette bulunan velilerin iddialarının doğru olup olmadığını tespit etmeye başladık" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, gazete ve haber sitelerinde yansıtıldığı gibi öğretmenin öğrencilere okumak için kitap tavsiye etmesi konusunda soruşturma değil, araştırma başlatıldığını bildirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, 13-14 Nisan tarihlerinde bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan "Öğretmene 'Şu Çılgın Türkler' soruşturması" gibi başlıklarla haberlerin yer aldığı belirtildi. "Gazete ve haber sitelerinde yansıtıldığı gibi ilgili öğretmenin öğrencilere okumak için kitap tavsiye etmesi konusunda bir inceleme ve soruşturma başlatılmamıştır" görüşüne yer verilen açıklamada, Muratpaşa ilçesi 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmeni Ş.Y. hakkında Alo 147 hattına şikayet geldiği kaydedildi. Şikayette, "Sınıfında ders esnasında siyasi görüşlerini öğrencilere empoze ettiği, hakaretlerde bulunduğu, okumak için siyasi kitap isimleri verdiği, bu kitaplardan performans notları vereceğini söylediği" bilgisinin bulunduğu ifade edilen açıklamaya, şöyle devam edildi: "Söz konusu şikayet başvurusu, Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından il eğitim denetmeni görevlendirilmesi talebiyle müdürlüğümüze gönderilmiştir. Eğitim hizmetlerinden yararlanan veli ve öğrencilerimizin ihbar ve şikayetlerinin, mevzuat doğrultusunda müdürlüğümüzce araştırılması gerekmektedir. Okullarımızda sağlıklı bir eğitim öğretim ortamı sağlamak, öğrencilerimizi Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve ilkelerine uygun yetiştirmek ve konu ile ilgili şikayette bulunan veli ya da öğrencilerin iddialarının doğru olup olmadığını tespit ederek gerekli önlemleri almak amacıyla araştırma başlatılmıştır. Yapılan çalışma, soruşturma değil araştırmadır. Maarif müfettişleri tarafından yapılan araştırma sonucunda iddiaların doğrulandığının tespit edilmesi durumunda soruşturma başlatılacaktır." Açıklamada, aynı okulda felsefe öğretmeni M.A. hakkında haberlerde belirtildiği gibi bir soruşturma bulunmadığı, öğretmenin "derste siyaset yaptığı" ile ilgili BİMER başvurusu olduğu ifade edildi. 

Bunun üzerine Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlüğünden yazılı bilgi istendiği anlatılan açıklamada, "Okul müdürünün yaptığı araştırma sonucuna göre, öğretmenin konuşmalarının dersle ilgili olduğu, kusurlu bir davranışının bulunmadığı tespit edilerek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bilgi verilmiştir" görüşüne yer verildi. 

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title