Haberler

Antalya'da İftar Sofraları Sahile ve Teknelere Taşındı

Antalya'nın Demre ilçesinde sıcak ve nemden bunalan vatandaşlar, oruçlarını açmak için sahilleri ve denizde demirli tekneleri tercih ediyorlar.

Antalya'nın Demre ilçesinde sıcak ve nemden bunalan vatandaşlar, oruçlarını açmak için sahilleri ve denizde demirli tekneleri tercih ediyorlar.

Hava sıcaklığının 30 derecenin, nem oranının ise yüzde 50'lerin üstüne çıkması, Demre'de oruç tutan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle sıcak havada oruç tutan vatandaşlar, iftar sofralarını Demre Taşdibi sahiline taşıdı. Aşırı sıcak ve nemden bunalan vatandaşlar, günün erken saatlerinde sahil kenarlarını doldurdular. Aileleri ve arkadaşları ile önce denize girip serinleyen vatandaşlar, deniz kıyısına kurdukları iftar sofralarında mangallarını da kurup iftar saatini beklediler. Akşam ezanının okunmasıyla oruçlarını açan vatandaşlar, daha sonra serinlemek için denize girdiler.

Oruç açmak için Taşdibi sahilini tercih ettiğini söyleyen Nur Korkmaz, "Serin bir ortamda orucumuzu açıyoruz. Dikkatli bir şekilde denize giriyoruz. Allah herkesin orucunu kabul etsin. Sahilde çok güzel bir hava var" dedi.

Öte yandan, bazı balıkçıların da teknelerinde iftar yaptıkları gözlendi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antalya Demre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title