Haberler

Antalya'da Hdp'liler Sevinç İçin Sokağa Çıktı

Antalya'da HDP'liler sevinç için sokağa çıktı Antalya'da seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre 14 milletvekilliğinden birini kazanan HDP'de, sevinç gösterilerinin adresi, partinin Kepez ilçe örgütü oldu.

Antalya'da HDP'liler sevinç için sokağa çıktı

Antalya'da seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre 14 milletvekilliğinden birini kazanan HDP'de, sevinç gösterilerinin adresi, partinin Kepez ilçe örgütü oldu. Havai fişeklerin atıldığı gösterilerde çevre apartmanların birinden havaya tabancayla ateş açıldı.

Seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre hem yüzde 10 barajını aşan ve 14 milletvekili çıkaran Antalya'dan da birinci sıra adayları HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç'u meclise gönderen HDP'de sevincin adresi Kepez ilçe örgütü oldu. Saat 21.00'den sonra ilçe binası önünde toplanan partililer sonuçları kutladı, araçlardan yükselen Kürtçe müziklerle halay çekti. Türk bayrağının da açıldığı, 'Başbakan Selahattin' sloganlarının yükseldiği kutlamalarda sevinç gösterilerine havai fişekler eşlik ederken, çevre apartmanların birinden havaya tabancayla ateş açılması dikkat çekti. Grup HDP il yöneticilerinin uzun ikna uğraşları sonunda dağıldı.

İl Başkanı Ahmet Kaya, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sonuçların AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP'yi baraj altında bırakma politikasının sonuçsuz kaldığının göstergesi olduğunu söyleyen Kaya, "Halkın partimize teveccühü olarak görüyoruz. Bundan sonra ne yaparsak bu teveccüh üzerinden yapacağız. Antalya'da yüzde 7'nin üzeri oyla bir milletvekili çıkarmış durumdayız" diye konuştu. Partisinin Türkiye genelinde ulaştığı oy oranını uzun yıllardır sürdürülen mücadelenin meyvesi olarak değerlendirdiklerini belirten Kaya, 'Şu anda gerçekten adalet yerini bulmuş görünüyor" dedi.

Kaya, ilçe binası önündeki sevinç gösterisinin ise engellenemez durumda olduğunu belirterek, "Parti olarak yasaklamış durumdayız. Ancak yapacak bir şey yok. Bizler önlemeye çalışıyoruz. Sesimi de kaybettim. Ama bu sevinci de normal görmek lazım" diye konuştu.

Partinin il binasında ise Kepez'de coşkunun aksine çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu partililer televizyondan seçim sonuçlarını izlemeyi tercih etti.

Diğer yandan Antalya CHP'de ise derin bir sessizlik hakim oldu. Partilerinin aldığı seçim sonuçlarından mutsuz olan partililer, AK Parti'nin tek başına hükümet kuracak çoğunluğa ulaşmamasıyla teselli buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ahmet Kaya Antalya Kepez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title