Haberler

Antalya'da Gazi ve Şehit Ailelerine İftar

Antalya Valisi Öztürk: "Birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü muhafaza ettiğimiz sürece bizim bileğimizi kimse bükemez. Bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sorulmadan, ondan izin almadan operasyonlar olmaz, olursa da başarılı olmaz"

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye'de birlik, beraberlik, bütünlük korunduğu sürece kimsenin bu ülkenin bileğini bükemeyeceğini söyledi.

Antalya Valiliği tarafından gazi ve şehit ailelerine iftar programı düzenlendi.

Vali Öztürk, Ramada Otel'de gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, milletin kadirşinazlığını, vefasını göstermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlendiğini söyledi. Bin yıldır bu coğrafyada ülkenin bekasını muhafaza etmek adına bedeller ödendiğini, şehitlerin verildiğini, insanların gazi olduğunu anlatan Öztürk, şehit olaylarının sona ermesi temennisinde bulundu.

Mithat Cemal Kuntay'ın "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerini okuyan Öztürk, bu dizelerin Anadolu'da verilen mücadeleyi en iyi şekilde anlattığını kaydetti. Gerek Osmanlı İmparatorluğu'nda gerekse cumhuriyet döneminde binlerce şehit verildiğini dile getiren Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bu ülkenin huzurunu, birliğini bütünlüğünü kalkınmasını genişlemesini büyümesini buna borçluyuz. Şöyle bir etrafımıza baktığımız zaman bizim dışımızda sınırdaş olduğumuz ülkelerin tamamında ciddi problemler var. Bu problemler, sıkıntılar bize de yansıyor, her gün kapımızın önünde komşu ülkelerden bize sığınan insanların halini gördükçe ülkemizin durumuna şükrediyoruz, hamdediyoruz. Gerçekten bu ülkede yaşamak, bu coğrafyada böyle sükunet, huzur içinde yaşamanın bedelini ödüyoruz."

Vali Öztürk, bir daha bu tür bedellerin ödenmemesini ve ülkenin kalkınma yolunda hızla yoluna devam etmesini temenni etti. Türkiye'nin 2023 yılı için önemli hedefleri bulunduğunu ve bu hedeflere ulaşması için yolculuğuna ara vermeden devam etmesi gerektiğini belirten Öztürk, "Birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü muhafaza ettiğimiz sürece bizim bileğimizi kimse bükemez. Bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sorulmadan, ondan izin almadan operasyonlar olmaz, olursa da başarılı olmaz" ifadelerini kullandı.

Öztürk, bu millet var oldukça, birliğinin, bütünlüğünün de sarsılamayacağına işaret etti.

İftar programına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, bazı siyasi parti temsilcileri ile gazi ve şehit aileleri katıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Sebahattin Öztürk Antalya Valiliği Yerel Haberler

title