Haberler

Antalya'da Fırtınanın Ardından

Antalya'da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece saat 04.00 sıralarına kadar devam eden sağanak yağmur ve fırtına, şehrin birçok bölgesinde etkili oldu. Bazı evlerin çatısı uçarken, birçok noktada ise fırtına nedeniyle ağaçlar yollara, araçların üstüne ve yere devrildi. Antalya-Kemer karayolu Liman mevkiinde ise dalgaların karayoluna kadar ulaşması sebebiyle trafik tek şeritten verildi.

Antalya'da akşam saatlerinde etkisini arttıran ve zaman zaman hızı saatte 80 kilometreyi bulan fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde çok sayıda binanın çatısı uçarken, birçok noktada ağaçlar ve trafik lambaları, yere devrildi. Çok sayıda araç, fırtınanın sürüklediği ya da kopardığı malzemelerden dolayı hasar gördü. Antalya'da fırtınanın sabah saatlerinde etkisini kaybetmesinden sonra ise, oluşan hasarlar da gün yüzüne çıkmaya başladı.

KONYAALTI SAHİLİ TEK ŞERİDE DÜŞÜRÜLDÜ

Konyaaltı Sahili'nde meydana gelen dev dalgaların ardından trafik tek şeride düşürüldü. Dalgaların yola vurması sonucu yolda kum birikti. Dev dalgalar, sahilde bulunan demir bariyerleri ise orta refüje kadar atarken, fırtınanın şiddetini gösterdi. Öte yandan fırtınanın şiddetiyle Konyaaltı sahili boyunca bulunan trafik lambalarının da yola düştüğü görüldü.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Gebizli, Sütçüler, Habipler mahallesi ve Antalya kent merkezindeki birçok mahallede elektrik kesintileri meydana geldi. Şiddetli rüzgar nedeniyle onlarca evin çatısı, güneş panelleri uçtu, elektrik telleri koptu. Binaların çatısından uçan demir parçaları ise müstakil evlerin çatısına zarar verdi. Evleri zarar gören vatandaşlar, yağmurda çocuklarıyla birlikte sokağa çıkmak zorunda kaldı.

Kızıltoprak mahallesinde bulunan Oyak Sitesi içerisinde ve çevresindeki ağaçlar da fırtınanın etkisiyle devrildi. Çok sayıda ağacı yerinden söken fırtına büyük maddi hasara yol açtı. Site yakınında bulunan Muratpaşa Belediyesi Spor Kompleksi'nde de maddi hasara yol açan fırtına, sahanın demirlerinin yan yatmasına neden oldu. Fırtına site ve spor kompleksinde büyük maddi hasara yol açarken, olay anında çevrede ve spor kompleksinde kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antalya Kemer Muratpaşa Konyaaltı Kepez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title