Haberler

Antalya'da Engelli Tuvaleti Olmadığı İçin Su İçmeyip Böbrek Rahatsızlığından Ölen Engelliler Var

Antalya merkez Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’da engellilerin çok zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmeye çalıştıklarını belirterek, "Sokakta çalışmak zorunda olan engelliler, engelli tuvaleti olmadığı için su içmiyor.

Antalya merkez Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'da engellilerin çok zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmeye çalıştıklarını belirterek, "Sokakta çalışmak zorunda olan engelliler, engelli tuvaleti olmadığı için su içmiyor. Böbrek yetmezliğinden hayatını kaybeden engelli vatandaşlarımız var. İnsanlar öldükten sonra bina yapsanız ne işe yarar " dedi. Antalya'da yüzde 9 oranında evden çıkamayan engelli olduğunu, sokağa çıkabilenlerin ise büyük engellerle karışlaştığını söyleyen Uysal " Hedefimiz engellilerin hayatını kolaylaştırmak. Tahsisler ve ticari alan oluşturmak için yapılan projeler belediyecilik değildir" diye konuştu.

Gençlik evinde düzenlediği basın toplantısında sosyal belediyecilik üzerinde duran Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, göreve geldikleri günden buyana yapmaya çalıştıkları hizmetlerin önceki uygulamalardan iki temel farkı olduğunu söyledi. Bunlardan birincisinin çalışmalarının çok büyük oranda sosyal standart oluşturmaya dönük olduğunu, bir gruba az sayıda insana ufak bir merkez açıp aynı insanlara hizmet etmediklerini ifade etti. Uysal şöyle dedi:

" Biz yaşlı evi açıyorsak bütün yaşlıları hedefleriz şu anda 700 kişi civarında yaşlıya hizmet veriyoruz, talep yüksek olduğu için üç tane daha nasıl açarız onun çalışmasını yapıyoruz çünkü bu hizmetlerin eşit ve adil dağılımı önemlidir. Aynı 30 kişiye sürekli aynı hizmetin verilmesi kamu kaynaklarını kullanımı açısından doğru değildir ya da sosyal belediyecilik yapıyorum dedirtmek için doğru bir tavır olmaz, standardı olması lazım, amacınızın bu olması lazım 500 bin kişilik kente ne yaparsan bu gruptaki bütün insanlara hizmet etmiş olurum bunu düşünmek lazım" dedi. Turunç masa uygulamasının böyle bir uygulama olduğunu hatırlatan Uysal, "Muratpaşa'da ikamet etmesi, kime oy verdiği, uyruğu önemli değildir, bu bir sosyal standarttır kim ararsa arasın iki gün içinde kendisine dönülür torpil, tanıdık, limit ayrım yoktur kent standardıdır .İlettiği sorunu çözülmeye çalışılır yaşlı evimiz özgün bir modeldir bu modeli hızla sayısını artıracağız talep çok yüksek çamaşır hanelerimizi açıyoruz talep yüksek olursa 13 yerde daha açarız kreş açıyoruz,yoksul insanlarımız için, piyasa koşullarında kreşlere çocuk gönderemeyenler için bu kreşlerin sayısını hızla artıracağız sokakta büyüyen her çocuktan sorumluyuz, ilçemizde ihtiyaca göre genişleyip standarda bağlayacağız, bir şey yapıyorsak Muratpaşa'da yaşayan herkes için geçerli olacak. Ha bire belediye bir şey yapıyor görünsün diye "mış" gibi yapıyor olmak değil, hayatı değiştirmek hedefindeyiz" dedi.

FEN İŞLERİ SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN PARÇASIDIR

Muratpaşa Belediyesi'nin bir başka farkının da fen işlerini park ve bahçeleri temizlik işlerini sosyal belediyeciliğin parçası olarak görmeleri olduğunun altını çizen Ümit Uysal, "Bunları ihmal ediyorsanız diğer yaptığınız sosyal çalışmalar kıymet bulmaz, insanların caddeleri çöp dağlarıyla doluysa siz o gün o mahallede en güzel tiyatro gösterisini yapsanız bir anlamı olmaz. Fen işleri park ve bahçeler, temizlik işleri çok iyi kalitede olacak diğer işler de bir sosyal standarda oturacak . Bunun toplamı önemli bir vizyon projedir, yaptığınız her işin insanların hayatını kolaylaştırıcı etkileyici olması boş işle uğraşmamak tahsisle unla bunla uğraşmamaktır. Doğrudan günlük hayatına ne dokunuyorsa onunla uğraşmak, yapmaya çalıştığımız budur. Bunu bizden iyi yapacak belediyeler de vardır, önemli olan belediyeciliğin böyle bir eksene oturmasıdır. Tahsislerle uğraşmayalım benim hayatımı etkilemeyen şahane binalar yapılabilir, bu benim hayatımı etkilemiyor benim hayatımı olumlu etkileyecek binalar yapılsın yapılacaksa. Bu bir tercih bunun gereken kıymeti bulacağına eminim halkımız tarafından. " diye konuştu.

SU İÇEMEYİP ÖLENLER VAR

İnsanların günlük hayatının en güzel şekilde düzenlemek için çaba sarf ettiklerinin hatırlatan Ükit Uysal sabah evinden çıkan bir kişinin uluslararası standartta düzgün kaldırıma basıp, engelliyse engelli şeridini kullanıp işine gitmesini istediklerini söyledi. Antalya'daki engellilerle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Ümit Uysal, "Antalya'da yüzde 9 engellimiz var evden çıkamayan, bir kısım ortopedik engelliler eğer çalışmak zorundaysa çok ağır mağduriyetler yaşadığı gibi su içemediğinden böbrek rahatsızlığından vefat ediyor bir kısmı Niye'çalışmak zorunda ve tuvalet yok, su içse tuvalete gitmek zorunda kalacak. Bunları düzeltmek lazım bunlar düzelmeden yapacağınız binaların bir anlamı yok insanı yaşat kı devlet yaşasın. İnsan yaşamadan hiç bir şey olmaz, büyük rakamlar olur sadece. Yaşamı kalite kazanmış şehrimiz bizi yukarı taşır bunu merkeze almamız lazım kaldırıma bassın engelli şeridi olsun turunç kokusu alsın mesleği yoksa meslek edinme kursuna gitsin çalışsın akşamüzeri gelsin yüzme havuzuna düşük ücretle gidebilsin, engellisi varsa 7-24 hizmet evren engelli servisinden hizmet alsın biz bunların peşindeyiz. Bu halka, sizlere bizlere belediyecilik yapma arzumuzdandır" dedi.

Konuşmasının ardından basın mensuplarınnı sorularını cevaplandıran Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Meltem Kültür Merkezi'nin ihaleye çıkacağını, burada 10-15 liraya balık yenilebilen ve Antalya'da bulunmayan bir balık fastfood ile öğrencilerin ucuza yemek yiyebilecekleri bir öğrenci kafeteryası açılacağını geriye kalan bölümünün ise çamaşırhane, kadın işlikleri, digital kütüphane olarak Sosyal ve kültürel amacın ağır bastığı bir merkez haline getirilecğini söyledi.

BELEDİYECİLİK TAHSİS VE TİCARİ ALAN OLUŞTURMAK DEĞİLDİR

Türkiye genelinde bir kısım belediyelerin belediyeciliği tahsis olarak anladığını ve bundan rahatsız olduğunu söyleyen Ümit Uysal " Belediyecilik ticari alan oluşturma ve tahsis demek değildir.10 birim tahsis yap ucuna 2 birim sosyal amaç koy böyle bir şey yok, bazen tahsis te olabilir ama çok büyük kısmını bu oluşturuyor. Proje deniliyor bakıyorsunuz proje ticari alan oluşturma amaçlı. Bu bir özeleştiri değil, çünkü ben böyle bir şey yapmadım. Büyükşehir'i de kast etmiyorum. Türkiye genelindeki belediyecilik anlayışını eleştiriyorum. Halka ufak bir şey veriyormuş gibi yapıp arkasından bol bol ticari alan geliştiriliyor" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin doğu garajı projesinin kendi sınırları içinde olduğunu ve halkın ortak yararına her konuda işbirliğine hazır olduklarını kaydeden Ümit Uysal "Ara sıra küçük pürüzler olsa da belediyeler arasında ciddi bir uyumsuzluk yok. Herkes kendi projesini uyguluyor" dedi.

GENÇLİK EVİ

Ümit Uysal basın toplantısının sonunda dar gelirli ailelerin çocukları için 2014-1015 eğitim öğretim dönemi ikinci yarısında açılacak olan ve 92 kız öğrencinin barınacağı gençlik evini'de gazetecilerle birlikte gezdi. 2-4 ve 6 kişilik odalardan oluşan merkezde ücretler 2 kişilik odalar için 350 tl, dört ve 6 kişilik odalar için 250 TL olarak belirlendi.Gençlik evinde ayrıca sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ile çamaşırhane, bilgisayar odası, ütü odası, revir, kablosuz internet bağlantısı hizmetleri de verilecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ümit Uysal Muratpaşa Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title