Haberler

Antalya'da Ekili Alanlar Kuraklık Tehdidi Altında

Antalya’nın Korkuteli ilçesine bağlı köylerde, buğday ve arpa ekili alanlar kuraklık nedeniyle kurudu.

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı köylerde, buğday ve arpa ekili alanlar kuraklık nedeniyle kurudu.

Son yılların en kurak dönemlerinden birini yaşayan Korkuteli'de üreticiler, ekili arazilerinden incelemelerde bulundu. Bahar yağmurlarının gelmemesiyle ürünlerin olgunlaşmadığını gören üreticiler büyük üzüntü yaşadı. Köylüler zaman zaman toplu duaya çıkarak yağmurun yağmasını bekliyor.

Buğday arazilerinin kötü durumda olduğunu dile getiren İmecik mahallesinden Feryadi Büyüksolak, başakların oluşmadan kuruduğunu dile getirdi.

250 dönüm arazide ekim yaptığını söyleyen Büyüksolak, "Ekinlerimiz boylanmadan sarardı. Belki yağmur sonrası toparlanır diye ümit etmiştik son yağmurlarda etki etmedi. Şuan mahsul kurudu. Bu manzarayı görünce Doğu Anadolu Bölgesi'nden saman getirdim. Perişanız, durumlar çok vahim. Tarlalardaki mahsuller tamamen yandı. Maalesef dünyada kuraklık yaşanıyor. Çiftçilerimiz perişan durumdalar. Suyu daha da tasarruflu kullanmamız gerekiyor. Yağış olmadığı için meydana gelen zararın telafi edilmesi mümkün değil. Bilindiği gibi son dönemlerde ilçemizde hava şartları kurak olarak geçiyor. Çiftçilerimiz ve bütün canlılar için, doğanın dengesi için bu mevsimlerin yağışlı geçmesi lazım. Allah çiftçilerimize sabır versin" dedi.

Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, yaşanan durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e ilettiklerini ve bakanlığının gerekli yardımı yapacağını kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Korkuteli Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title