Haberler

Antalya'da Dolandırıcılık

Antalya'da bir kişi, kendisini telefonda polis gibi tanıtan dolandırıcılık zanlısına, ziynet eşyaları ve 6 bin lirasını evinin penceresinden attı.

Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğine başvuran M.Y, kendisini telefonda polis olarak tanıtan bir kişinin, "Kuyumcuda dolandırıcılık olayı gerçekleşti. Sen de şüpheliler arasındasın. Evinde bulunan para ve altınları incelemek üzere almamız gerekiyor" dediğini bildirdi.  M.Y, evindeki bir miktar ziynet eşyası ile 6 bin lirayı telefondaki kişinin söylediği gibi poşete koyarak evinin penceresinden aşağıya attığını belirtti.

Telefondaki kişinin banka hesabındaki parayı da çekip kendilerine vermesini istediğini aktaran M.Y, bankadan 73 bin lirayı çektikten sonra yakınlarının uyarısıyla dolandırıldığını farkettiğini söyledi.

M.Y'nin ifadesi doğrultusunda soruşturma başlatan polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceledikten sonra zanlının aynı suçtan kaydı bulunan M.M. olduğunu tespit etti. Polis ekipleri M.M'yi konakladığı bir pansiyonda gözaltına aldı.

Zanlı, polisteki ifadesinin ardından "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title