Haberler

Antalya'da Demokrasi Nöbetine Bakan Katıldı

Antalya'da demokrasi nöbetine katılan Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ihanet şebekesiyle mücadelelerinin içte ve dışta devam ettiğini belirterek, 'Bu yapılanmanın kökünü kazıyacağız, sadece Türkiye'de değil dünyanın neresinde olursa olsun bu hainlerin peşini bırakmayacağız, oralardaki ihanet yuvalarını da kapatacağız, kapattıracağız." dedi.

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda, 15 Temmuz akşamından bu yana vatandaşların sürdürdüğü demokrasi nöbetine, Bakan Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya milletvekilleri, Rus Kültür ve Sanat Derneği Derneği Vakfı üyeleri ve şehit Muhammed Oğuz Kılınç'ın ailesi katıldı.İl Emniyet Müdürlüğüne ait polis helikopteri, meydanın üzerinden alçak uçuş gerçekleştirerek, katılımcıları selamladı. Şehit polis Muhammed Oğuz Kılınç'ın annesi yaptığı konuşma ile herkesi duygulandırırken idamın getirilmesini istedi.

Türk ve Rus bayraklarıyla meydandaki demokrasi nöbetine katılan Ruslara teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu Rusların darbe girişiminden itibaren ellerinde bayraklarıyla vatandaşlara destek verdiğini söyledi.

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak düşürme hadisesinden sonra yaşanan kriz zamanında da Rus vatandaşları ziyaret ederek, her şeyin güzel olacağını, yoluna gireceğini söylediğini anlatan Çavuşoğlu, "Türkiye'yi ve Türk milletini kimseye ezdirmeyiz, bu büyük milletin, onların verdiği destekle sizlerin dualarıyla göğsümüzü gere gere her yerde savunuruz. Daha önce uçak düşürme hadisesinden önce, 'Rusya ile ilişkilerinizi neden bozdunuz, düzeltmeniz de fayda var' diyordu. Şimdi ise aynı kişiler, 'Türkiye, Rusya ile ilişkilerini düzeltti, Türkiye Batı'ya sırtını mı çeviriyor, acaba yön mü değiştiriyor?' Kardeşim sana hesap mı vereceğim, ben istediğim ülkeyle ilişkilerimi düzeltirim. Hangi ülkeyle hangi uluslararası örgütle ilişkilerimi nasıl, hangi düzeyde geliştireceğimi sana mı soracağım? Sen benim patronum musun'Türkiye, özgür bağımsız bir ülkedir, her politikasında olduğu gibi dış politikasını da hür iradesiyle belirler. Adam olursan seninle de iyi ilişkiler kurarız ama hainleri desteklersen,Türkiye'deki darbe girişiminin başarısız olmasından üzüntü duyarsan, bu milletin büyüklüğünden ve dirayetinden rahatsız olursan, o zaman seninle ilişkilerimiz de farklı olur. Bu kadar açık, net konuşuyoruz."

9 Ağustos'ta Saint Peterburg'a gideceklerini ve Rusya ile ikili zirveyi gerçekleştireceklerinin altını çizen Çavuşoğlu, daha fazla Rus misafiri Antalya'da ağırlamak için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

"EN AĞIR ŞEKİLDE HESABINI SORACAĞIZ"

Çavuşoğlu, darbenin başarısız olmasına üzülenlerin Türkiye'ye nasıl başka darbe vurabiliz hesabını yaptıklarını dile getirerek, "Onlara bir bir tavsiyem var. Sakın Türk milletini nasıl sindirebiliriz çalışmalarını yapmayın çünkü bu millet korkmaz, sinmez. Tankın karşısına göğsünü geren, paletlerin altına yatan ve acımasız saldırılara karşı 'şehit oluyorum' diye meydanlara koşan Türk milletini hiçbir güç, hiçbir oyun sindiremez, boşuna bunun hebasını yapmayın." diye konuştu.

Hiçbir gücün Türk milletini yolundan çeviremeyeceğini belirten Çavuşoğlu, önümüzdeki süreçte atacakları adımlar olduğunu, ordudan, askeriyeden, yargıdan, Dışişleri Bakanlığından hainleri temizleyeceklerini, kanunlar çerçevesinde, hukukun üstünlüğünde ne gerekiyorsa onun yapılacağını söyledi.

En ağır şekilde darbe girişiminin hesabını soracaklarını anlatan Çavuşoğlu, "Bunu sorarken de AB imiş, Avrupa Konseyiymiş, yok Birleşmiş Milletlermiş, yok diğer örgütlermiş, onlara şunu söylüyoruz. Bir sorunuz varsa sorun, bir bilgi almak istiyorsanız buyurun, gelip ziyaret etmek istiyorsanız buyurun ama uzaktan ahkam kesmeyin, uzaktan bize ders vermeye çalışmayın, bizi engellemeye çalışmayın. Siz ne derseniz deyin bunların hesabını soracağız." dedi.Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nin de FETÖ'yü terör örgütü olarak ilan ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Oradaki faaliyetlerin tamamını kapatıyor. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın neresinde olursa olsun bu hainlerin peşini bırakmayacağız, oralardaki ihanet yuvalarını da kapatacağız, kapattıracağız. Afrika'da birçok ülke bunların faaliyetlerini tek tek durduruyor, sınır dışı ediyor. Her gün değişik bir ülkeden haberler geliyor, 'ihaneti gördük, bu teröristleri kendi ülkemizde barındırmayız, çünkü bunlar bizim dost kardeş ülke Türkiye'ye ihanet ettiler, biz bunları ülkemizden atıyoruz' diyorlar." şeklinde konuştu. Kırgızistan'ı da uyarak Çavuşoğlu kardeşlerinin canlarına kasteden darbecileri barındırırlarsa bakış açılarının ister istemez eskisi olmayacağını vurgulayarak, "Mesela Kırgızistan, geçen de bir açıklama gelmiş, 'biz özgür bağımsız bir ülkeyiz' doğru, biz de sizin kardeşiniziz, kardeşinizin milletine kasteden bu hainleri orada barındırırsanız, ister istemez bizim de bakışımız eskisi gibi olmaz. Bu tehdit değil, içimizden gelen bir duygu. Uyarıyoruz sizi, üstelik bu hainler size de darbe yapabilir ve yapacaktır da eğer bunun tedbirini almazlarsa. Çünkü çok güçlüler, devletin içine sızmışlar aynı bizde olduğu gibi" değerlendirmesinde bulundu. Çavuşoğlu, Türkiye'deki darbe girişimini kimin yaptığını tüm dünyanın bildiğini, o nedenle ABD'nin terörist başı FETÖ'yü iade etmesi gerektiğinin altını çizdi.

'DARBE ÜRÜNÜ ANAYASA DEĞİŞECEK, DEĞİŞTİRİLMELİ'

Eski T.B.M.M Meclis Başkanı, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin darbe girişimini lanetleyerek bu girişimin başarısız olmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve milletin darbeye karşı olan net tavrının önemli olduğunu söyledi. Şahin, darbeden kurtulduklarını belirterek şunları söyledi, 'Bu anayasayı kısa sürede değiştireceğiz değiştirmeliyiz. Bu darbe ürünü anayasa değiştirilmeli. Şehit anası kardeşimiz idam getirilsin dedi. Bunun gerçekleşmesi için bu anayasa değiştirilmeli" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Şahin Mevlüt Çavuşoğlu Karabük Antalya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title