Haberler

Antalya'da "Çelenk Bırakma" Davasında Karar

Antalya'da geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında Atatürk Anıtına çelenk sunma nedeniyle yaşanan arbede sonrasında haklarında dava açılan 6 sanık, beraat etti.

Antalya 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Antalya Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İbrahim Daş, Bağımsız Cumhuriyet Partisi Antalya Başkanı Burhan Çalışkan, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İl Temsilcisi, Eğitim İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, Antalya Diş Hekimleri Odası Şube Başkanı Hüseyin Tunç ile oda üyeleri Ahmet Erdem Erciyeslioğlu ve Adil İlgin katıldı.

Tüm sanıkların avukatlığını yapan CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, söz alarak, sanıkların cumhuriyeti kuran milletin evlatları olduklarını ve onların da Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamaya hakları olduğunu belirterek, müvekkillerinin beraatini istedi.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, sanıkların beraatine hükmetti.

Duruşmanın arından adliye önünde toplanan grup adına konuşan Esen, arkadaşlarının görevli memura direnmek gibi bir amaçlarının olmadığını, karardan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Olay

Antalya'da geçen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmak isteyen bir grupla polis ekipleri arasında arbede yaşanmış, arbede sırasında gruptan bazı kişiler gözaltına alınmıştı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 6 sanık hakkında "görevli memura mukavemet", "görevi yaptırmamak için direnme" ve "basit yaralama" suçlarından 5 yıla kadar hapisle yargılanmaları talep edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

29 Ekim Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title