Haberler

Antalya'da Bir Kızın Otomobille Ezilerek Öldürülmesi

Antalya'da 22 yaşındaki kız arkadaşı Hüsne Şahin'in üzerinden kullandığı otomobille geçerek ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan Şahin Koçar'ın, "Olası kast ile öldürmek" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Antalya'da 19 Şubat'ta Tonguç Caddesi'nde meydana gelen olaydan sonra Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker tarafından hazırlanan ve sanık Şahin Koçar'ın "Olası kast ile öldürmek" suçundan cezalandırılması istenen iddianame, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, Şahin Koçar ile Hüsne Aslan'ın arkadaş oldukları belirtilerek, genç kızın olay gecesi yanında bulunan kız kardeşi Cennet Aslan'ın ifadelerine yer verildi.

İddianamede Cennet Aslan, ablası ile olay gecesi eğlenmek için dışarı çıktıklarını ve bir kafede oturduklarını, ardından Kaleiçi semtindeki bir mekana gitmek için yürümeye başladıkları sırada Şahin Koçar'ın telefonla arayarak aracıyla kendilerini almayı teklif ettiğini anlattı.

Yürüyeceklerini söyleyerek teklifi kabul etmediklerini belirten Aslan, Koçar'a gidecekleri yerin adresini verdiklerini, eğlence yerinde buluştuklarını ifade etti. Gece ablaları Elmas Aslan'ın kendilerini telefonla arayarak eve dönmelerini istediğini belirten Cennet Aslan, dönüşte Şahin Koçar'ın 07 EFK 15 plakalı aracına bindiklerini kaydetti.

Tonguç Caddesi'nde Şahin Koçar'ın sigara almak için durduğunu, aracın ön koltuğunda oturan ablasının da sigara almak için inmek istemesine rağmen Koçar'ın kendisine engel olduğunu öne süren Aslan, ifadesinde şu görüşlere yer verdi:

"Geri döndüğünde sadece kendisine sigara aldığını, bize almadığını gördük. Biz de araçtan inerek sigara almak için büfeye yöneldik. Sigaramızı aldık ve evimize gitmek için hem yürüyüp hem taksi bakmaya başladık. Biraz yürüdükten sonra Şahin Koçar aracıyla yanımıza gelip evimize bırakacağını söyledi. Tekrar onun aracına bindik. Alkollüydü ve bize, 'Ben sizin her istediğinizi yapıyorum ama siz benim istediğimi yapmıyorsunuz' diyerek önde oturan Hüsne'ye şiddetli bir tokat savurdu. Hüsne de karşılık verip araçtan inmek istedi. Ben araçtan indim, Hüsne araçtan inmek istediği sırada onun saçlarından yakaladı ve hızla gaza bastı. Hüsne'nin vücudunun yarısı aracın içinde, yarısı dışında, araç hızla hareket edince açık kapı park halinde bulunan bir başka araca çarptı. Hüsne iki aracın arasında sıkıştı ve yere düşmemek için koltuğa yapışmaya çalışsa da yerde sürüklenmeye başladı. Şahin Koçar ise durmak yerine gaza basıp aracı daha da hızlandırınca Hüsne aracın altında kaldı ve kafasının üzerinden arka tekerlek geçti. Çığlık atıp bağırmama rağmen orada bulunan kimse bize yardım etmedi."

Savcı Haki Çeliker, iddianamede yaşananların bir trafik kazası değil, TCK'nın 81/1 maddesi ve 21. maddesi 2. fıkrasına göre, "Kişinin, suçun kanuni tanımındaki unsurların gerçekleşebileceğini öngörmesine rağmen, fiili işlemesi halinde olası kast vardır. Bu halde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektiren suçlarda müebbet hapis cezasına, müebbet hapis cezasını gerektiren suçlarda 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur" maddesi ile yargılanmasına karar verilmesini talep etti.

Davanın ilk duruşması, 29 Nisan'da yapılacak.

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title