Haberler

Antalya'da, Bebekler Emekleyerek Yarıştı

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğünün anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiği "Hızlı Emekleyen Kazanır" yarışmasında bebeklerden çok anne ve babaları mücadele etti.

Bir Alışveriş Merkezi'nde, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında düzenleyen yarışmaya anne ve babalar bebekleriyle katıldı.

Etkinlik öncesinde konuşan Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, anne sütünün önemine dikkati çekti. Anne sütünün en temiz ve bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılayan en değerli besin olduğunun belirten Özdemir, "Bir damlası bile ziyan edilmemelidir. Bebekler bizim için ne kadar mucize ise anne sütü de bebekler için o kadar mucizedir. Emzirmek bebek kadar annelerin sağlığı için de önemlidir" dedi.

19 bebeğin katıldığı emekleme yarışmasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Üç grup halinde yarışan bebeklerden dereceye girenler final yarışı için mücadele etti.

Yarışma sırasında ebeveynler, bebeklerinin bitiş noktasına doğru gelmelerini sağlamak için ellerindeki telefon, anahtarlık, oyuncak ve balonlarla dikkat çekmeye çalıştı.

Yarışmada bebeklerden çok anne babaların çabaları izleyicileri güldürdü. Yarışmada birinci olan Melike Çoban'ın 10 aylık oğlu Erdem Emin ile dereceye giren diğer bebeklere çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title