Haberler

Antalya'da 'Ata'ya Minnet Kanı Projesi

Antalya merkez Kepez ilçesi Kent Konseyi, yaklaşık otuz kadar paydaş kuruluş ile birlikte çok özel bir programa öncülük ediyor.

Antalya merkez Kepez ilçesi Kent Konseyi, yaklaşık otuz kadar paydaş kuruluş ile birlikte çok özel bir programa öncülük ediyor. Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan Ata'ya Minnet Kanı, projenin anlamını güçlendirecek.

Kepez Kent Konseyi, bu yıl 101'inci yıl dönümü olan Çanakkale Zaferi için özel bir anma programı hazırlıyor. Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü anısına yaklaşık 30 sivil ve kamu kuruluşunun katılımıyla özel bir proje düzenleniyor. Kepez Kent Konseyi ve Antalya Valiliği öncülüğünde yaklaşık 30 kuruluşun destek verdiği 'Çanakkale Türküsü Kepez'den Yükseliyor' projesinin protokol imza töreni gerçekleştirildi. Proje dosyasının paydaş kuruluşlarla paylaşıldığı toplantı, Kepez Kent Konseyi Başkanı Abdullah Sürekli Başkanlığında, Kepez Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı.

Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümünde yaşanan anıların canlanması ve özellikle gençlerin Çanakkale'yi daha yakından tanımasını amaçlayan proje, Kepez Kent Konseyi ve Antalya Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Kepez Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda projenin detayları üzerinde konuşuldu.

Genel hedefi Çanakkale cephesinde can veren şehitlere karşı vefa borcunun ödenmesi ve milli kimlik ve birlik beraberlik algılarının güçlendirilmesi olan proje kapsamında, Antalya'da yapılacak etkinlikler listelendi. Projeye destek veren kurumların görevleri faaliyet dosyasında sıralanarak gerekli çalışmalar tamamlandı. Tersine göç başlatıldığını, Çanakkale'ye gitmek yerine oradaki öğrencileri buraya davet ederek, Antalya genelinde bir milli bilinç oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Kepez Kent Konseyi Başkanı Abdullah Sürekli, katılımcı kuruluşlardan proje için yapabilecekleri katkıları dinledi. Toplantının devamında katılan kuruluşların faaliyetleri listelenirken, rekora koşacak bir koro için ortak karar alındı.

'ATA'YA MİNNET KANI

Projenin içerisinde yer alan en önemli planlamalardan biri olan Ata'ya Minnet Kanı, projenin anlamını güçlendirecek. Projenin paydaşlarından Türk Kızılayı, Cumhuriyet Meydanı'nda kan vermek için çadırlar kurduracak. Çanakkale cephesinde kanının son damlasına kadar savaşan şehitlere saygı için vatandaşların kan bağışında bulunmaları bekleniyor.

Kızılay'ın çadırında savaştan bir kesit sunacak şekilde, tiyatro oyuncularının o günleri yaşatmasını ön gören planlamalar, Çanakkale ruhunu vatandaşlara canlı canlı aşılayacak. Ataların döktüğü kanlar için kanını vermeye hazır olan vatandaşlar tarafından ilgi görmesi beklenen Ata'ya Minnet Kanı programı, proje içinde önemli bir yer tutuyor.

Şubat ayı içerisinde başlaması planlanan projede Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, İl Müftülüğü, TRT Antalya Müdürlüğü, Kızılay Ankara Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü gibi 26 sivil toplum ve kamu kuruluşunun yanı sıra, asıl hedeflenen kitle olan gönüllü vatandaşlar, Kepez Kent Konseyi'nin proje ortağı olarak, rol alacak. Dini, sosyal ve yönetimsel faaliyetlerin oluşturduğu projede, şehitler anısına 101 hatim, fidan dikimi, şehitlik anıtı, bilgi, resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları, gençlik korolarının düzenleyeceği konserler, tarihi canlandıracak revir ile kan verme çadırları, askeri malzeme ve fotoğraf sergileri ve şehitler anısına gerçekleşecek diğer faaliyetler yer alıyor.

DEV KORO İLE ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ

Programda çok yönlü bir çok faaliyet de bulunuyor. Ata'ya Minnet Kanı'nın yanı sıra Çanakkale Türküsü Korosu da projenin bir diğer önemli unsurunu oluşturuyor. Her kuruluştan 101 kişilik korolarla büyük bir orkestranın kurulması kararlaştırılırken, katılan vatandaşlarla birlikte binlerce kişi Çanakkale Türküsü'nü söyleyerek bir rekora imza atacak. Çanakkale'den gelecek olan 101 öğrenci ile dört gün süren programların da yer aldığı faaliyet planı, toplantıya katılan kuruluşlara sunularak, onların fikirleri doğrultusunda düzenlemeler yapıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Kepez Belediyesi Antalya Valiliği Kızılay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title