Haberler

Antalya'da 51 Milyon Fidan Toprakla Buluştu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) son yıllarda yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin, dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri olduğu bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) son yıllarda yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin, dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri olduğu bildirildi.

Son 11 yılda Türkiye'de ağaçlandırma çalışmalarında yaşanan bu ivmenin Antalya'ya da yansıdığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, "2003-2013 yılları arasında Antalya'da 51 milyon fidanı toprakla buluşturarak, ağaçlandırma ve ormancılıkta adeta destan yazdık" dedi. Türkiye çapında son 11 yılda eşi görülmemiş bir rekora imza atarak 3 milyar fidanı toprakla buluşturduklarının altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızın artması için çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Antalya'da 2003-2013 yılları arasında 911 bin 720 dekar alanda çalıştık ve 51 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ayrıca tesis ettiğimiz şehir ormanları ve mesire yerleri ile Antalyalı vatandaşlarımıza eğlence ve dinlenme alanları kazandırdık" diye konuştu.

Okul bahçelerinden ibadethane bahçelerine, mezarlıklardan karayolu kenarlarına kadar fidan dikilebilecek her yeri ağaçlandırdıklarını ifade eden Prof. Dr. Eroğlu "Antalya'da okul bahçelerinde öğrencilere ve vatandaşlara 67 bin 875 fidan dağıttık. 21 ibadethane bahçesine muhtelif türlerde 800 adet fidan diktik. Ayrıca 16 kilometre yol yamaç ağaçlandırması, 5 km yol kenarı ağaçlandırması yaptık. 8 mezarlıkta ağaçlandırma yaptık ve buralara 2 bin adet fidan diktik" ifadelerini kullandı.

ANTALYA' DA 137 MESİRE YERİ VE 3 ŞEHİR ORMANI HİZMETE ALINDI

Yol yapım ve onarım çalışmaları ile orman içi ulaşımın kolaylaştığının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Antalyalı vatandaşlarımızın şehir stresinden uzak hoşça vakit geçirebilmeleri için 137 mesire yeri ve 3 şehir ormanını hizmete aldık" diye konuştu.

ANTALYA'DA ARICILIK GELİŞİYOR

Türkiye'yi bal üretiminde dünya lideri yapmak maksadıyla ülke çapında bal ormanları kurduklarını vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bu atılımımız sayesinde ülkemiz bal üretiminde dünyada 5. sıradan 2. sıraya yükseldi. Arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretiminde Antalya'nın dünyada söz sahibi olabilmesi için Üçoluk, Alanya, Karapınar, Bademli, Denizyüzü ve İmecik bal ormanlarını kurarak Antalya'mıza kazandırdık."

ANTALYA'NIN 82 KÖYÜNDE GELİR GETİRİCİ TÜR AĞAÇLANDIRMASI YAPILACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Gelir getirici tür ağaçlandırmalarında Antalya'da toplam 82 köyde 3 bin 924 dekar alanda çalışma yapılacak. Bu alanlarda 136 bin 582 gelir getirici badem, ceviz ve fıstık çamı fidanını toprakla buluşturacağız. Bu fidanların dikimi bakımı 3 yıl boyunca OGM'ye ait. Daha sonra bu alanları parselleyip kurayla o köyde oturanlara dağıtacağız. Dikmesi ve yetiştirmesi 3 yıl boyunca bizden olacak, elde edilen gelirler Antalyalı köylümüzün olacak" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title