Haberler

Antalya'da 208 Polis, Başpolis Unvanı Aldı

Yılmaz, 2010'un Antalya polisi olarak çok başarılı geçtiğini, 30'un üzerinde projeye imza attıklarını, bu projelerden 3'ünün Avrupa Birliği tarafından örnek gösterildiğini söyledi.

Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, 2010'un Antalya polisi olarak çok başarılı geçtiğini, 30'un üzerinde projeye imza attıklarını, bu projelerden 3'ünün Avrupa Birliği tarafından örnek gösterildiğini söyledi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Uncalı Tesislerinde başpolis olmaya hak kazanan 208 polis memuru için rütbe alma töreni düzenlendi. Törende konuşan Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz Türk polis teşkilatının 166 yıldır vatandaşın asayiş ve huzuru noktasında mücadele eden, gerektiğinde bu uğurda şehit ve gazi veren çok ender teşkilatlardan biri olduğunu belirtti.

Teşkilatın gecesini gündüzüne katarak halkının huzurunun bekçiliğini yapmakta olduğunun altını çizen Yılmaz, şunları söyledi:

"Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşın huzuru noktasında bir çok başarıya imza attık. 2010 yılı Antalya polisi olarak çok başarılı geçti. 30'un üzerinde projeye imza attık. Bu projelerden 3 tanesi Avrupa Birliği tarafından örnek gösterildi. Vatandaşın güvenini kazanıyoruz. Yüzde 45'lerde olan vatandaşın güveni bugün yüzde 80'lerdedir. Bunu üniversitenin ve vilayetin anketinden anlıyoruz. Antalya polisi, gasp kapkaç, hırsızlık gibi sokak suçlarının yanı sıra uyuşturucuya, organize suçlara, terör örgütlerine karşıda başarılı operasyonlara imza atmıştır. Bir ekip ruhuyla belli bir inançla yapılan çalışmalar başarıya ulaşmıştır. "

"Birlikten güç doğar, ayrılıkta harabiyet, fitne fesat vardır" diyen Yılmaz, rütbe alan polislere hitaben, "Antalya Emniyet Müdürlüğünde hiç bir zaman böyle davranışlara müsamaha göstermedik. Meslek etiğinin dışına çıkan, çalışmayan, hiç kimseyle yolumuza devam etmeyiz. Şahsi hiç bir hatanızın yanında olmayız. Şahsi hatanın sorumlusu sizlersiniz. Görevlerinizle ilgili düştüğünüz her türlü sorunun yanında bizler oluruz. Gerektiğinde makamımızı ortaya koyar sizin savunucunuz oluruz. "

-"EN İYİ POLİS MERKEZLERİ BİZDE"-

Polis merkezlerinin modernleştirme safhasında büyük gayret sarf ettiklerine de değinen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Düne kadar AB standartlarında polis merkezleri yokken bugün iddia ediyorum Türkiye'nin en iyi polis merkezleri bizdedir. AB standartlarına uygun olmayan, vatandaşa hoş gelmeyen hiç bir polis merkezi yoktur. Koyu renklerden teşkilatımızı arındırıyoruz. Daha çok gülen renkler, pastel renkler kullanıyoruz. Arkadaşlarımız iyi ortamlarda çalışsın diye. Sosyal tesisler yapıyoruz. Kepez'de bir ay sonra Türkiye'nin en modern tesislerine sahip olacağız. Kamp yenilendi. At çiftliği yeniden organize ediliyor. Kale içinde sizlerin çay içebileceğiniz bir alan yaratacağız. Atatürk Parkında denizi gören bir ortamda bir yeriniz olması için çaba sarf ediyoruz. Eski araçların yenilenmesi veya yeni araçlar ve yeni teknoloji için çabalar sarf ediyoruz. Türkiye'de adalete açılan ilk kapı polis merkezleridir. Polis merkezlerinin hizmet kapasitesini de artırmalıyız. "

Konuşmalardan sonra başpolislik unvanını almaya hak kazanan polislere rütbeleri takıldı.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title