Haberler

Antalya'da 2015-2016 Adli Yıl Açılış Töreni

Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, "Barolar dışında Türkiye'nin hiçbir yerinde adli yıl açılış törenleri adliyelerde kutlanmıyor.

Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, "Barolar dışında Türkiye'nin hiçbir yerinde adli yıl açılış törenleri adliyelerde kutlanmıyor. Bu Türk yargısının bir başarısı değildir" dedi.

Yeni adli yılının açılışı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Baro Başkanı Bacanlı'nın anıta çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bacanlı, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni adli yılın tüm yargı camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu. Bu yıla kadar adli yıl açılışlarını adliyelerde kutladıklarını hatırlatan Bacanlı, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Danıştay'daki açılış töreninde yaşanan tatsız olay nedeniyle bu yıl adli yıl açılış törenleri iptal edildi. Barolar dışında Türkiye'nin hiçbir yerinde adli yıl açılış törenleri adliyelerde kutlanmıyor. Bu Türk yargısının bir başarısı değildir. Yüksek yargıya mensup olanların ciddi bir ayıbıdır. Bu ayıptan bir önce dönülmelidir."

Yargının iddia, savunma ve karardan oluştuğunu anlatan Bacanlı, "Biz avukatlar bağımsız yargının kurucu unsuruyuz. Avukatları yok sayarak, onlara söz hakkı vermeyerek yargının bir ayağı sakat kalacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Alper Tunga Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title