Haberler

Antalya'da 18 Mart Şehitleri Anıldı

Antalya'da 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla geniş kapsamlı bir anma programı düzenlendi.

Antalya'da 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla geniş kapsamlı bir anma programı düzenlendi. Uncalı Mezarlığı içindeki Şehitlik'te başlayan program, Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen 18 Mart Şehitler Günü Anma Töreni ile devam etti.

Antalya'daki ilk anma programı, Uncalı Mezarlığı içinde bulunan Şehitlik'te gerçekleşti. Buradaki törene CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Türkiye Harp Malülleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şube Başkanı Ali Kuş, Şehit Aileleri Gazileri ve Malülleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cengiz Nizam, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Şehitler Anıtı'na çelenk konulma merasimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Şehitlikteki törene, ön safta bulunan üst rütbeli subaylar ve gazilerin arasından sıyrılarak töreni en önden izlemek isteyen çocukların görüntüsü damgasını vurdu. Vali Ahmet Altıparmak, çelenk koyma töreninin ardından Şehitlik defterine şunları yazdı:

"Kahraman şehitlerimiz. Bu cennet vatanda al bayrağımızın düzgün şekilde dalgalanmasını sizlerin kahramanlıklarına borçluyuz. Vatan topraklarını korumak ve yurdumuzun bağımsızlığını devam ettirmek için canını feda etmiş sizlerin huzurunda bir kez daha bulunmanın onurunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere vatanını korumak için kan dökmüş bütün şehitlerimizi anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Uncalı Şehitliği'ndeki tören, katılımcıların şehit mezarlarına tek tek karanfil bırakması ve şehit yakınları ile yapılan kısa sohbetin ardından sona erdi.

HİÇ GÖRMEDİĞİ AMCASININ MEZAR TAŞINI ÖPTÜ

Uncalı'daki tören devam ederken, bazı şehit yakınları da mezarları ziyaret etti. Ziyaretçilerden biri, hiç görmediği amcasının mezarı yanına gelen 6 yaşındaki Buse Bilgiç oldu. Şehit Jandarma Er Ergün Bilgiç'in mezarı başına gelen Buse, amcasının mezar taşını uzun uzun izledi. Şehit erin annesi Fatma Bilgiç ise 15 yıl önce kaybettiği oğlunu her hafta ziyaret ettiğini belirterek, "Yokluğuna hiç alışamadım. Ama bir oğlum daha var. Vatan için onu da feda etmeye hazırım" diye gözyaşı döktü.

Bir başka şehit yakını ise hemşire kızını füze atılması sonucu 6 kişiyle birlikte kaybeden Neşe Akkuş oldu. Hemşire kızı Canan Akkuş'un mezarı başında gözyaşı döken Neşe Akkuş, "Kızım geçici görevle bölgeye gitmişti. Onu kaybetmek bana çok acı verdi" dedi.

Anma programı daha sonra Antalya Kültür Merkezi'ndeki törenle devam etti. ATSO Güzel Sanatlar ve Tarım Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programda, 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla yapılan şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin eserlerini okuması ve ödül töreni gerçekleşti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından tören, 18 Mart konulu tiyatro gösterisi ile devam etti.

18 Mart Şehitler Günü etkinlikleri, Türkiye Harp Malülleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubesi ile Şehit Aileleri Gazileri ve Malülleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne yapılan ziyaretler ve Kütükçü'deki Şehit Binbaşı Cahit Özkan Kışlası'nda yapılacak fidan dikme töreniyle sona erdi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Altıparmak Antalya Türkiye Akkuş Politika Güncel Haberler

title