Haberler

Antalya'da, 15 Bin Kadın Şiddete Karşı Tek Ses Oldu

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi tarafından kadına yönelik şiddete karşı düzenlenen etkinliğe, yaklaşık 15 bin kadın katıldı.

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi tarafından kadına yönelik şiddete karşı düzenlenen etkinliğe, yaklaşık 15 bin kadın katıldı. Etkinlikte 5 bin kişiden oluşan kadınlar korosunun söylediği şarkılara tüm kadınlar eşlik etti. Kadınlar, önce 8 Mart için hazırlanan 'Bugün günlerden Kadın' adlı şarkıyı, ardından da 'Bir Dalda İki Kiraz' türküyü seslendirdi.

Muratpaşa Belediyesi'nin kadına şiddete 'dur' demek için aylar öncesinden hazırlıklarını yaptığı 5 bin kadından oluşan koro, bugün belediye binası yanındaki alanda biraraya geldi. Kadınlar korosunun konserine, Antalya'nın dört bir yanından binlerce kadın akın etti. Kadınların sayısı toplam 15 bini bulurken, etkinlik için Muratpaşa Belediyesi de 15 bin kaşık dağıttı.

8 Mart için özel hazırlanan 5 bin kadından oluşan koronun okuduğu 'Bugün günlerden kadın' adlı şarkı sırasında binlerce kadın da kaşıkla ritim tuttu. Kadınlar ardından 'Bir Dalda İki Kiraz' türküsünü seslendirdi. Antalya'daki bu coşkuya, İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki kadınlar da ortak oldu. Etkinlik sırasında Karşıyaka ile canlı bağlantı kuruldu. Orada toplanan yaklaşık 8 bin kadın da aynı şarkıları seslendirdi. Kadının sesini Türkiye'ye duyuran iki ilçenin belediye başkanları da kadının toplumdaki yerinin geliştirilmesi ve şiddetin durdurulmasına yönelik mesajlar verdi.

Şiddetin olmadığı, sevgi, saygı ve barışın olduğu yarınlar için şarkı söyleyen kadınlar arasında, milletvekili aday adayları da yer aldı.

Kadınların şiddete 'dur' demek için biraraya geldiği etkinliğe, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal eşi Ümran Uysal ile birlikte geldi. CHP İl Başkanı Semih Esen, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı CHP'li Turgay Genç'in de katıldığı etkinlikte Başkan Ümit Uysal, kadına yönelik şiddetin tüm dünyanın sorunu olduğunu söyledi. Ülkemizde bu konuda çok ciddi sorunlar yaşandığını anlatan Uysal, bunun çok ağır sonuçları olduğunu vurguladı.

Kadını ekonomik ve sosyal yaşamın dışına iterek eve hapsetmeye çalışanların bunun doktrinini hazırlayıp kitabını yazmaya çalıştığını ileri süren Ümit Uysal, gazetelerin üçüncü sayfalarında kadına yönelik şiddet haberlerinin arkasının kesilmediğini söyledi. Fırsat eşitliği olmadan kadına yönelik şiddetin çözümlenemeyeceğini anlatan Uysal, kendi yazdığı şiiri okuyarak konuşmasını tamamladı.

TÜRKAN ŞORAY İLE DÜET

Konuşmaların sonunda sanatçı Selda Bağcan sahneye geldi. İlerleyen yaşına rağmen enerjisini kaybetmeyen Selda Bağcan, Antalyalı kadınları coşturdu. Bağcan, etkinliğe destek veren sanatçı Türkan Şoray ile birlikte 'Aldırma Gönül' şarkısını seslendirdi.

Kadınların yer aldığı en kalabalık koro kategorisinde Guinness Rekorlar Kitabı'na yapılan başvuru ise reddedildi. Başvurunun, cinsiyet ayrımcılığına yönelik hiçbir etkinliğin kullanılmadığı gerekçesiyle reddedildiği kaydedildi.

ŞARKININ SÖZLERİ

Aziz Nesin'in gelini Hilal Nesin'in sözlerini yazıp bestelediği ve 5 bin kişiden oluşan kadınlar korosunun seslendirdiği 'Bugün günlerden kadın' adlı şarkı şöyle:

Bugün günlerden kadın

Aylardan güneş ayı

Ağlamak sızlamak yok

İleri hep ileri

Haydi haydi dönelim

Sırtı sırtı verelim

Hep beraber gülelim

Hah hah hah hah hah hah haaa

Höh höh höh höh höh höh hööö

Hoh hoh hoh hoh hoh hoh hooo

Hah hah hah hah hah hah haaa

Bugün günlerden sevgi

İçinde senin adın

Diren sakın usanma

Aydın günler bizimdir

Susma sakın çekinme

Duysun dünya sesini

Çık içerden dışarı

Hayat güzel seninle - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ümit Uysal Karşıyaka Muratpaşa Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title