Haberler

Antalya Çiftçisine Düşük Faizli Kredi Verilecek

ZAFER GÖDER - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya'da meydana gelen hortumlara ilişkin, "En kısa zamanda inşallah oradaki seraların teknolojilerini yenilemek üzere çiftçilerimiz düşük faizli krediyle buluşabilecek." dedi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, o bölgede zaman zaman sel olmak üzere çeşitli doğal afetlerin yaşandığını hatırlattı.

Zaman zaman hortum felaketlerinin de yaşandığına ve üreticilerin mağdur olduğuna dikkati çeken Bayraktar, " Kumluca'da bir hortum felaketiyle üreticilerimiz karşı karşıya kaldı. Oradaki seralarımız zarar görmüş. İnşallah TARSİM kapsamında olan üreticilerimizdir bunlar. TARSİM sigortası, özellikle bu üreticilerimizin korunması, desteklenmesi tarlada kalmaları için fevkalade önemlidir diye düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Geçen yıl Antalya'nın Demre ve Finike ilçelerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgedeki üreticilerin zarar gördüğünü anımsatan Bayraktar, seraların teknolojisinin eski olduğu için TARSİM kapsamına alınmadığını söyledi.

-"Düşük faizli kredi kullandırılması gerek"

Bayraktar, bununla alakalı hükümete bir teklifte bulunduklarını dile getirerek, buraların teknolojisinin yenilenmesi noktasında düşük faizli kredi kullandırılması gerektiğini ifade ettiklerini belirtti.

Hükümetin de bunu yeni programına koyduğunu söyleyen Bayraktar, "En kısa zamanda inşallah oradaki seraların teknolojilerini yenilemek üzere çiftçilerimiz düşük faizli krediyle buluşabilecek." diye konuştu.

Bayraktar, bölge çiftçisinin düşük faizli kredi çekme imkanını kısa zamanda sağlamayı planladıklarını vurgulayarak, Kumluca'daki çiftçilerin de hortum felaketiyle karşı karşıya kaldığını hatırlattı.

Bölgede sel, dolu ve hortum gibi afetlerin her an yaşanabileceğine dikkati çeken Bayraktar, şöyle devam etti:

"Banka borçlarını yapılandırmak tek başına yeterli değil. Sonuçta bu borç duruyor ama bu insanlarımızın zararlarının tazmini fevkalade önemli. Üreticilerimizin TARSİM kapsamına girmesi çok önemli. Üreticilerimizi de uyarıyoruz. Bu manada da devletin verdiği desteklerden yararlanmalarını bekliyoruz."

"Tavukçuluk, Güneydoğu'nun kalkınmasını ve refahını sağlayabilir"

Bayraktar, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde devam eden terör olaylarını ziraat açısından değerlendirerek, bölge çiftçisinin kalkınması adına et tavukçuluğunun desteklenebileceğini bildirdi.

Bolu bölgesinin 28 milyon başlık üretimle tavukçulukta önemli bir bölge olduğuna vurgu yapan Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yıllardır devam eden tavukçuluk modeli, Doğu ve Güneydoğu bölgelerine entegre edilebilir. Bolu tavukçulukta Türkiye birincisi. Tavukçuluk, aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya da yayabileceğimiz bir sektör. Oranın kalkınmasına, refahına katkı sağlayabilecek bir sektör. Bugün Mudurnu'dayız. Mudurnu modelini her tarafa yayabiliriz. Tavukçuluk, çiftçimizin de sektörün de kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır ama ihracattaki tıkanıklıkların muhakkak giderilmesi gerekir."

Kaynak: AA / Güncel

Şemsi Bayraktar Kumluca Antalya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title