Haberler

Antalya Çiçek Açtı

Antalya'da çiçek sektörünün hasat şenliği olarak kutlanan Çiçek Festivali'nin 11'incisi 2 milyon dal çiçekle kutlandı. Çiçek motifleriyle süslenen araçlarla korteje katılanlar halka binlerce çiçek dağıttı.

85 milyon dolarlık ihracat hacmine sahip, 300 bin kişinin istihdamına katkı sağlayan çiçek sektörünün hasat şenliği olan Çiçek Festivali'nde vatandaşlara binlerce çiçek dağıtıldı. 2 milyon dal çiçeğin kullanıldığı festival, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), EXPO 2016 Antalya Ajansı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Akdeniz Üniversitesi, Interflora Çiçekçileri Derneği, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, Peyzaj Mimarları Odası ve Antalya Çiçekçiler Odası'nın girişimleriyle gerçekleştirildi.

Festivalin 2'nci gününde Cender Hotel önünde başlayan festival kortejine, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATB Başkanı Ali Çandır, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, CHP Antalya Milletvekili Adayı Çetin Osman Budak ve öğrenciler katıldı. Tasarımlarıyla beğeni toplayan çiçek süslemeli araçlarla, protokol üyeleri ve öğrenciler ile Brezilya ve Rusya'dan festivale katılan dansçılar, kortej boyunca halka çiçek dağıttı. Cumhuriyet Meydanı'nda sonlanan kortejin ardından Brezilya ve Rusya'dan gelen dansçıların gösterisi sunuldu.

Süs bitkileri ve çiçek sektörünün ekonomi ve istihdama katkısını dile getiren Süs Bitkileri ve Mamulleri Birliği Başkanı Bağdatlıoğlu, "Çiçek sektörünün özverisiyle 11 yıldır Çiçek Festivali'ni düzenliyoruz. Bu bizim için hasat bayramı. Çiçek sevgidir, duyguların en güzel ifade edilmesidir. Hiçbir zaman savaşmayalım, her zaman sevgi ve saygıyla kalalım" dedi.

ATB Başkanı Ali Çandır, "Çiçek üreticileri her türlü zor şartlara rağmen üretmek vazgeçmiyor. Tarımı ve turizmi birleştiren bu festival daha da önem kazanıyor. Hatta öldükten sonra da çiçekle ilişkimiz sürüyor. Çiçek hayatımızda çok önemli bir yere sahip ve doğumdan ölüm kadar hayatımızda" diye konuştu.

Kentleşmenin ortaya çıkardığı betonlaşma sorununa da dikkati çeken Çandır, "Bahçenizden, çevrenizden çiçek eksik olmasın. Kalbinizden sevgi eksik olmasın" dedi.

Antalya'nın çiçek ihracatının merkezi olduğunu ve çiçeğin Antalya'ya çok yakıştığını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, festivalin hem sektörün tanıtımına hem de Antalya'da çiçek kültürünün geliştirilmesine katkı sağladığını dile getirdi. Üç kurumun 11 yıl önce başladığı festivalin önemine de değinen ve Expo 2016 Antalya'yı bu kente bu ekibin kazandırdığını belirten Çetin, Expo 2016 Antalya'yı karnaval havasında kutlamak dileğinde bulundu.

EN İYİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Çiçek üreticilerinin binlerce çiçek kullanarak süslediği araçların tasarım yarışmasında Gündeş Tarım'ın Çanakkale Şehitleri Anıtı tasarımı 1'inci oldu. 2'ncilik ödülünü ise Flash Tarım'ın ahtapot tasarımı, 3'üncülük ödülünü Springfield Tarım'ın kelebek tasarımı kazandı. Ayrıca festivale destek veren kurum ve kuruluşlarla, firmalara da plaket verildi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Osman Bağdatlıoğlu Ali Çandır Politika Güncel Haberler

title