Haberler

Antalya CHP'li Kara'dan Dış Politika Eleştirisi

CHP'li Kara'dan dış politika eleştirisiCHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, İl Başkanı Semih Esen'in de katılımıyla CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, dış politikayı eleştirdi.

CHP'li Kara'dan dış politika eleştirisi

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, İl Başkanı Semih Esen'in de katılımıyla CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, dış politikayı eleştirdi.

Türkiye'nin çok karmaşık bir süreçten geçtiğini belirten Kara, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun Cumhurbaşkanına hakaret suçuyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Çerkezoğlu'na geçmiş olsun dileyen Kara, cumhurbaşkanına hakaret olaylarının artık sıradanlaştığını, bunun da ülkemizin geldiği baskı ve çatışmacı ortamın bir yansıması olduğunu söyledi.

Türkiye'nin çok zayıf dış politikası olduğunu ve uluslararası arenada yalnızlaştığını dile getiren Kara, cumhurbaşkanı bir yerlere meydan okurken başbakanın ise 'Komşularla iyi ilişkiler kuracağız' dediğini belirterek, 'Frekans tutmuyor yine. Biri meydan okuyor biri 'dost olacağız' diyor. İkisi farlı konuşuyor. Oysa bu listeyi sarayın sofrası altında birlikte yaptıklarını herkes biliyor. Başkanlık için ülkeyi bölmeye çalışıyorlar. Maalesef bütün bunların ızdırabını şehit olan askerlerimiz, polisimiz, öksüz kalan çocukları, eşleri ve aileleri çekiyor" dedi.

ZAYIF DIŞ POLİTİKA

Zayıf dış politika ve çıkartılan sorunlar nedeniyle özellikle Antalya'da ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Kara,şöyle dedi:

'Expo 2016 için 3 milyar TL harcama yapılmış ve gerekirse ek harcama bütçesi de var ama tanıtamıyoruz. Türk Hava Yolları Fransa'daki maçlara reklam veriyor ama Expo'yu veremiyor. Niyeyse' Expo'yu kim tanıtacak? Uluslararası düzeyde sanayici, işadamları ve turizmcilerimiz var ve hiçbiri kullanılamıyor. Raylı sistem 3 ay önce açıldı ama daha sağlıklı işlemiyor. Uluslararası düzeyde getirilen sanatçılardan Antalya'daki insanların haberi dahi olmuyor. Günübirlik taşeron işçi gibi düşünerek, günü kurtarmak şeklinde ülke yönetilemez. Antalya'ya gelen turist sayısı Almanya'dan yüzde 30, Rusya'dan yüzde 96, genel olarak da yüzde 52 düştü. Geri kalan otellerde yüzde 25-30 oranında doluluk. Kısa sürede neden bu hale geldik? Almanya'da 400 acente bir anket yapıyor ve 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu dili değiştirmediği sürece biz Türkiye'ye gitmeyiz' sonucu ilk sırada çıkıyor. Şaşırıyorlar ve böyle bir şey olabilir mi? Önümüzdeki 3 yıl içinde Türkiye turist gönderilecek ülkeler listesinde yok ve önümüzdeki yıllarda bu sıkıntıların daha da büyüme riski var."

'DUR DEMEMİZ LAZIM'

Antalya'da Gündoğmuş Uçansu, Çenger Deresi, Köprüçay, Alakır ve onlarca-yüzlerce taş ocağıyla tahribat yapıldığına dikkat çeken Kara, 'Köprülü Kanyon'da balık ölümleri var. Bölge insanının tarımsal sulamada kullandığı suyu kirlettiniz. AKP ülkenin sadece insanını değil doğasını da kirletiyor ve buna dur dememiz lazım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Niyazi Nefi Kara Semih Esen Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

title