Haberler

Antalya CHP'de Bayramlaşma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı'nda bayramlaşma töreni yapıldı. Konuşmaları halkın arasında dinleyen eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yine halkla birlikte sıraya girip CHP protokolüyle bayramlaştı.

CHP Antalya İl Başkanlığı, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenledi. İl Başkanlığı önündeki bayramlaşmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP İstanbul Milletvekilleri İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu, CHP Antalya Milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın, İl Başkanı Semih Esen, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, il kadın kolları başkanı, yöneticiler ve vatandaşlar katıldı. Baykal'ın bayramlaşmak için merdivenlere sıralanan milletvekilleri ve belediye başkanlarının bulunduğu alana girmediği ve vatandaşların arasından konuşmaları dinlediği görüldü.

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, bayramın birinci gününde Van'da saldırı yapan teröristleri ve terörü lanetledi. Bayram günlerinden güzel olgulardan bahsedemediklerini aktaran Budak, "Biz bu ülkeyi altın tepside bulmadık. ya da hiç kimse altın tepside sunmadı. Çanakkale Savaşı'ndan Kurtuluş Savaşı'na kadar birçok kahramanlıklar yaşayan atalarımızın torunlarıyız. Kanla ve gözyaşı ile kurulan, Atatürk'ün önderliğinde Kuvay-ı Milliye bizi cumhuriyetle buluşurdu. Bugün öyle günlerden geçiyoruz ki, buna kelimelerle tanımlar bulmak zor. Kazanımlarımız var. 'Yurtta barış dünyada barış' diyerek tüm dünyaya mesajımızı gönderdik. Biliyoruz ki çevremiz ateşten gömlek. Biz hiçbir zaman gözümüzü başkalarının topraklarına dikmedik. Ama bugün birçok zor koşulda mecbur kalınarak Suriye sınırında kendi sınırlarımızı korumak için müdahalede bulunduk" diye konuştu.

"Suçlu olanları alın, olmayanlar yönetmeye devam etsin"

Zor bir coğrafyaya girdiklerini dile getiren Budak, "İnşallah orada daha fazla şehit vermeden arzuladığımız sınırlara ulaşıp, biran önce çıkarız. AK Parti hükümeti her zaman biz yanılmışız dediler. FETÖ meselesinde de 'Bizi kandırmışlar Allah affetsin', sonra dönüp 'Millet affetsin' dediler. İyi de Allah affetsin, millet affetsin, o kadar çok mağdur var ki. O zaman onlar da gözaltına alındıklarında kandırıldık desinler, Allah affetsin, millet affetsin desinler içeri alınmasınlar. Bugün bayramda biz birbirimize sarılırız, küs olanlar barışır. Maalasef bugün 100 bin kişi açığa alınmış, ihraç edilmiş, 20 binden fazla kişi bugün gözaltında ya da tutuklu durumda. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu ülkede darbeleri gördük. Darbeler her zaman rejime müdahaledir, demokrasiye müdahaledir. Bu bir darbe girişimiydi, başarısız oldu. Arkasından gelen bir darbe girişimidir bunun. Darbeyi fırsata çevirmedir. Bugün görüyoruz. Kendi muhaliflerinin tamamını neredeyse, ya devlette çalışanı ihraç ediliyor, eğer bir şirketse o şirketin üzerine resmen çöküyorlar. İş dünyasından geliyorum, buna resmen çökme denir. Fiili el koyma denir. Yasalar içinde kayyum atamayacağınız şirketlere kayyum atıyorsunuz, sonra olmadı TMSF'ye devrediyorsunuz. Sonra da orayı herhalde başka bir kuruma devredeceksiniz. Böyle bir şey kabul edilemez. Orada çalışan binlerce kişi var. Eğer şirketin yönetim kurulu üyesi, patronları suçluysa alın, şirkete el koyuyorsunuz. Suçlu olanları alın, olmayanlar yönetmeye devam etsin" dedi.

"Turizm can çekişiyor"

Türkiye'nin yüz akı olan Antalya'da büyük hatalar yapıldığını savunan Çetin, "Turizmde 60-70 bin kişi işsiz kaldı. Tarımda ciddi bir kesim de işsiz kaldı. Diğer sektörlerin tamamını etkileyen emekçilerin işini kaybettiği bir yıl yaşıyoruz. Burada tek çözüm aslında bu zihniyetin değişmesi, CHP gibi bir anlayışın iktidara gelmesidir. Antalya turizmi şuan çırpınmaktadır. Bunun tek yolu tüm dünya ile barışmaktır, Türkiye'nin huzur ülkesi olduğu gösterilmelidir" şeklinde konuştu.

İl Başkanı Semih Esen ise tüm Türkiye ve Antalya'nın bayramını kutlayarak, Van'daki terör saldırısı nedeniyle mutlu bir bayram sabahına uyanamadıklarını kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Çetin Osman Budak Semih Esen Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
title