Haberler

Antalya Çelenk Törenini Iptale Tepki

Antalya Valiliği'nin, Atatürk'ün ziyaretinin 87'nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenler kapsamında bu yıl ilk defa çelenk törenini iptal etmesine tepki gösterildi.

Antalya Valiliği'nin, Atatürk'ün ziyaretinin 87'nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenler kapsamında bu yıl ilk defa çelenk törenini iptal etmesine tepki gösterildi. Cumhuriyet Meydanı'nda kutlamada CHP Milletvekili Devrim Kök, valiliğin 'Antalya'nın Fethi' şeklindeki programını da 'uydurma' olarak nitelendirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 87'nci yıldönümü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk ve kutlama töreni düzenlendi. CHP Milletvekili Devrim Kök, Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem ve çok sayıda partili ve sivil toplum örgütü temsilci ve üyelerinin katıldığı törende Antalya Valiliği'nin bu yıl çelenk töreni düzenlememesi tepkiyle karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylendiği törende ADD, CHP, Vatan Partisi, Antalya Barosu, Türk Tabipler Birliği, Diş Hekimleri Odası, Muhasebeciler Odası, Eğitim İş'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı.

SADECE ETE KEMİĞE BÜRÜNMÜŞ BİR LİDER DEĞİL

Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'yı şereflendirdiği gün olduğunu belirten Devrim Kök, 'Burada vermeye çalıştığımız mesaj, Mustafa Kemal Atatürk bizim için sadece ete kemiğe bürünmüş bir liderin adı değildir. Mustafa Kemal, Ortadoğu'da, Müslüman coğrafyasında aydınlanma felsefesinin adıdır, insanca yaşamdır, demokrasidir, kadın-erkek eşitliğidir. Bütün bunların toplamının adıdır. Bunu anlamak istemeyen kafalara şunu söylüyorum, bu coğrafyada Atatürk'ün izini silme çabalarınız boşa çıkacaktır" dedi.

VALİLİĞİN FETİH PROGRAMINA UYDURMA DEDİ

Cumhuriyet Meydanı'nda Antalya Valiliği'nin Antalya'nın Fethi ile ilgili asılı olan afişini gösteren Devrim Kök, "Orada mavi bir yazı yazmışlar, uydurma fetihler metihler yapmanıza gerek yok. Bu insanlar Çanakkale ruhunu, Kurtuluş Savaşı'nı, Mustafa Kemal'in bu memlekete ne verdiğini biliyor. Uydurma fetihlerle, uydurma kutlamalarla, 90 yıllık birikimimizi gölgede bırakma çabanız asla sonuç vermeyecektir" dedi.

'GÜN GELECEK YÜZ BİNLERLE KUTLAYACAĞIZ'

Devrim Kök, 'İnanın bu sefer patlamalar, çatlamalar, bombalar da sizi kurtaramayacak. Bu sefer vatandaş bu olaya el koyacak. Uydurma fetihlerinizle, patlamalar çatlamalar, tehditlerinizle bu sefer bu milleti kandıramayacaksınız, bunu yok edemeyeceksiniz. Bize, Mustafa Kemal Atatürk, hep beraber o sandıktan 'hayır' çıkarttığımız zaman hakkını helal edecektir. Cumhuriyet valileri, gelip maalesef Mustafa Kemal'in şereflendirdiği bir günde modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük liderimizin Antalya'ya gelişinde çelenk koydurmuyor. Öyle bir gün gelecek ki Atatürk'ün Antalya'ya gelişini 100 binlerle kutlayacağız. Bu karanlık güruhu başımızdan elbirliğiyle atacağız" diye konuştu.

VALİLİĞİN İPTALİ KABUL EDİLEMEZ

87 yıldır bu meydanda Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin büyük bir coşkuyla kutlandığını belirten CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, Antalya Valiliği'nin bugün bu kutlamaları iptal ediyor olmasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi. Bunun asla haklı bir gerekçesi olamayacağını kaydeden Erdem, "Isparta Valiliği'nin Atatürk'ün Isparta'ya gelişiyle ilgili programına baktım 10 sayfa, Antalya'nın ne özelliği var?" dedi.

KEPEZ'DEN ŞEHRE İNDİ

6 Mart 1930'da Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur üzerinden saat 16.00'da Antalya'ya geldiğini anlatan ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Büyük önder Atatürk'ün Antalya'ya daha gelmeden büyük bir sevinç yarattığını söyledi. Başkan Daş, Atatürk geldiği gün de Kepez'den şehir merkezine kadar Antalya halkının yolun iki tarafını doldurduğunu, Türk Milleti'nin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ata'sına gönülden sevgi gösterdiğini kaydetti.

SON DERECE MANİDAR

İbrahim Daş, 'Hiç şüphesiz Antalya dünyanın en güzel yeridir' dedikten sonra bulunduğu yerin adını sorduğunda 'Rumkuş' olduğunu öğrenince Türk topraklarında Türkçe adı olması gerektiğini söyleyerek 'Erenkuş' olmasını isteyecek kadar millici olduğunun bilindiğini dile getirdi. ADD Başkanı, 'Bugün gelinen noktada 6 Mart Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin yıldönümünde Antalya'nın kalbi Cumhuriyet Meydanı'nın bu hali ve Atatürk Anıtı'nda Antalya Valiliği tarafından ilk defa çelenk sunma programının yapılmamasını ve iptal edilmesini de son derece manidar buluyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Antalya Valiliği DEVRİM KÖK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title