Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden "Güneş Tarlası"

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, tarımsal sulamada çiftçinin enerji maliyetini sıfırlamak üzere Döşemealtı İlçesi'nde kurduğu Güneş Enerji Santrali'nin panelleri takıldı.

Üretime hazır hale gelen santralin Eylül ayında ulusal elektrik ağına bağlanması hedefleniyor. Projenin ikinci etabı için de ihale süreci sonuçlanmak üzere.

Bir hayal daha gerçek oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in sulama birliklerine ve kooperatiflerine bedava elektrik vaadi hayat buldu. Döşemealtı İlçesi, Mellidağ Bölgesi`nde 33 bin metrekarelik bir alanda kurulan 600 KW gücündeki ilk güneş enerji santralinin güneş panellerinin montajı tamamlandı. Güneş Enerji Santrali'nin Eylül ayı içerisinde TEDAŞ kabul işlemlerinin ardından sisteme entegre edilmesi ve ulusal elektrik ağına dahil olması hedefleniyor. Yıllık 2 milyon 700 bin kilovat saat elektrik üretecek tesisle Türkiye'de ilk kez tarımsal sulama birliklerinin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak. Çiftçiler, elektriğe ücret ödemeden tarımsal sulamalarını gerçekleştirebilecek.

İkinci Etap Ara Vermeden Başlayacak

İlk etabın 3 ayda tamamlanıp panellerin takıldığını ve santralin üretime hazır olduğunu açıklayan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Murat Demir, "4 etap halinde yıllık 2.7 megavat enerji üretecek Güneş Enerji Santrali'nin ilk etap çalışması tamamlandı. Projenin birinci ayağını oluşturan 600 KW gücündeki ilk enerji santralinin Eylül ayı içerisinde sisteme entegresini sağlayıp elektrik vermeye başlayacağız. Son iki etabın da ihale süreci sonuçlanmak üzere. Bir tanesi 420 KW bir diğeri de 600 KW Kurulu güce sahip iki projenin de yakın bir tarihte de çalışmaları başlayacak. İkinci etabımızın çalışmalarını da yılbaşına kadar sonuçlandırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Çiftçi Mağdur Ettirilmeyecek

Tarım sektörüne büyük katkı sağlayacak ve tarımsal sulamayı çiftçinin üzerinde yük olmaktan kurtaracak projenin hedefinin sulama birliklerinin ve kooperatiflerin enerji maliyetini sıfırlamak olduğunu belirten Murat Demir, "Elektrik maliyetini herhangi bir şekilde çiftçiye yansıtacak kooperatiflerle çalışmayacağız. Bizim ürettiğimiz elektrik üreticimize direk yansıyacak, çiftçi mağdur edilmeyecek. Her kooperatif ile çiftçilerin huzurunda sözleşme imzalayacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak elektrik ücretlerini tamamen yahut ürettiğimiz miktara göre karşılayabildiğimizi çiftçimiz bilecek, kooperatif üreticimizden ayrı bir ücret alamayacak." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Menderes Türel Döşemealtı Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title