Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Santral ve Kepez mahallelerine yapılacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili, "Vatandaşın hayrına iş yapıyoruz.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Santral ve Kepez mahallelerine yapılacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili, "Vatandaşın hayrına iş yapıyoruz.  Kepez ve Santral Antalya'nın girişi  ve biz de Antalya'nın girişindeki o kötü görüntüleri ortadan kaldırarak, orayı kentin  en güzel mahallesi haline getireceğiz. Santral ve Kepezaltı'nı uçuracağız" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı, Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü toplantı salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel başkanlığında gerçekleştirildi.

Mecliste 6. gündem maddesi olan afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi ile ilgili Kepez ilçesinde bulunan Kepez ve Santral mahallelerini kapsayan alanda hazırlanan 25 bin ölçekli nazım imar planı değişikliğinin görüşülmesi ile ilgili söz hakkı alan CHP grubundan Reşat Oktay, bölgedeki vatandaşların taleplerinin kentsel dönüşüm olmadığını, arsa tapusu olduğunu savundu.

Türel, bu konuşmalar üzerine, Kepez ve Santral mahallelerinde kentsel yenileme kararı alırken ne yapacakları ile ilgili vatandaşları bir araya topladıklarını ve vatandaşları da kentsel dönüşüm projesinin yapılmasına destek verdiklerini söyledi.

Kentsel Yenileme Kanunu çerçevesinde halkın 3'te 2'sinin rızası olmadığı sürece bu tür projelerin yapılamadığını anlatan Türel, "Halkın üçte ikisi 'Bu projeyi yapın' dediğinde, 'halk farklı bir şey istiyor' dediğinizde ne olacak? Ben şunu iddia etmiyorum, ben diyorum ki görürüz. Halkımızın rızası olarsa biz de yaparız, rızası olmazsa zaten yapamayız. Ben bugüne kadar Türkiye'de eşi benzeri görülmemiş şekilde halka sormak suretiyle yani referandumla yapıyorum" dedi.

Vatandaşa arsa tapusu dağıtıldığında 120 metrekarelik daire sahibi olacağının ayrıca bunun da müteahhitin yüzde 50 esasına dayandığının altını çizen Türel, kentsel yenileme projesi yapıldığı takdirde ise vatandaşların 170 metrekare daireye sahip olacağını ifade etti.

"Santral ve Kepezaltı'nı uçuracağız"

Projeleri kapsamında bölge halkına bin 500 lira taşınma yardımında da bulunacaklarını dile getiren Türel, şöyle konuştu:

"Bin 500 lira taşınma ve geri gelme bedeli ödeyeceğiz. Arsa tapusu alsaydı vatandaş cebinden para ödeyecekti. Şimdi ise inşaat bitimine kadar kira yardımı alacak. Vatandaşımızın ciddi kazancı var ve bunun da farkında. Vatandaşımız, 'Ben bunu istemiyorum, arsa tapumu ver' derse protokol imzalanmaz. Vatandaşın hayrına iş yapıyoruz.  Kepez ve Santral Antalya'nın girişi  ve biz de Antalya'nın girişindeki o kötü görüntüleri ortadan kaldırarak, orayı kentin  en güzel mahallesi  haline getireceğiz. Santral ve Kepezaltı'nı uçuracağız,  iddia etmiyorum, üstüne basa basa söylüyorum."

Demre'de 5.3 şiddetinde deprem yaşandığını ve Antalya'nın risk yapı stokunun yüzde 70 olduğunu belirterek, "Antalya'da kentsel yenileme ile bu riskli yapı stoğunu gidermezsek, yarın nasıl bir facia yaşarız düşünmek bile istemiyorum. O yüzden biz Antalya'nın bu yapı sorununu çözeceksek, bu kentsel yenilemeyi yapmalıyız. İşte burada da ilk adımı atıyoruz ve bunu çok iyi bir şekilde başaracağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

- Beş Çiçekli Altın Şehir ödülü

AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, Antalya Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamasıyla gerçekleştirilen Kaleiçi Hıdırlık Sokak çalışmasıyla kazanılan  "Şehirler Çiçek Açıyor" yarışmasında 30 şehir arasında birinci olmasından gurur duyduklarını söyledi.

Bayraktar, Başkan Türel'i Antalya'ya kazandırdıkları ödül nedeniyle kutladıklarını söyledi.

CHP Grup Sözcüsü Ruhi Bektaş, ödülün kazanılmasında belediye ile birlikte Kaleiçi esnafının da önemli paya sahip olduğunu belirtti.

Antalya'nın dünyanın 'gözbebeği' yıldız bir şehir olduğunun altını çizen Bektaş, "Mustafa Kemal Atatürk, 'Şüphesiz Antalya dünyanın en güzel kentidir' sözleriyle Antalya'nın yıllar önceden yıldız bir şehir olduğunu belirtmiştir. Bunun oluşmasında emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Ödül umarım Expo 2016 Antalya'ya katılım sağlayacak ülke sayısını artırır" dedi.

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, ödülün alınmasında emeği geçen herkesi kutladıklarını kaydetti.

Senirli, Antalya'nın önemli bir ödüller anılırken Aspendos'a yapılan restorasyon çalışmalarına eleştiri getirerek, "Bu çalışma çirkin bir görüntü ortaya çıkardı. Özrü kabahatinden büyük, akıl dışı açıklamalardan ziyade konunun uzmanlarının hızlı bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmesini istiyoruz" dedi.

Başkan Türel, 'Beş Çiçekli Altın Şehir' ödülünü Kanada'da, Antalya Valisi Muammer Türker'in de içinde bulunduğu bir heyetle dünyanın öbür ucunda Antalya adına aldıklarını belirtti.

Ödülün dünyada çok prestijli bir ödül olduğunu söyleyen Türel, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Gerçekten Antalyamızın bir altın şehir olduğunu iyi biliyoruz. İçinde yaşadığımız zaman belki bunu fark edemiyoruz. Antalya'nın altın bir şehir olduğunu dünya görüyor. Ödül, siyasi farklılık gözetmeksizin tüm arkadaşlarımın bir mutluluğu gururu olmuştur. Şunu da söylemek isterim ki, ödül derecelendirme anlayışları da çok farklı. Birinciler bazen eksikliklerinden kaynaklı altın ile değil de bronz ve gümüş ile de ödülendirilebiliyorlar. Ama biz binin üzerinden 900 puanla altın ödüle layık görüldük.  Expo'nun Antalya'da yapılıyor olması farklı bir unsur oldu. Antalya'nın dünya çapındaki ödüle layık görülmesini önemsiyorum. Herkesin adına bu ödülü almaktan onur duydum. Bundan sonra belediyemizin, meclisimizin çalışması ile nice altın ödüller alırız."

Toplantıda ayrıca diğer gündem maddeleri de görüşülerek, ilgili komisyonlara gönderildi.

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Kepez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title