Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Lara Beachpark'ta tahliyelere karşı yapılan eylemlere ilişkin, işletmelerin tahliyeleri gerçekleşmediği için belediyeye bugüne kadar 6 milyon lira ceza kesildiğini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Lara Beachpark'ta tahliyelere karşı yapılan eylemlere ilişkin, işletmelerin tahliyeleri gerçekleşmediği için belediyeye bugüne kadar 6 milyon lira ceza kesildiğini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü toplantı salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda CHP Meclis Grup Başkanı Ruhi Beşiktaş, Lara Beachpark'taki işletmecilere boşaltma tebliği gönderildiğini, iki gündür işçilerin eylem yaptığını hatırlatarak, bu konuda Türel'den açıklama istedi.

Başkan Türel, tahliyeler konusunda hukuki yükümlülüğü yerine getirdiklerini söyledi.

Milletvekilliliği döneminde işletmelerin tahliye edilmemesi, esnafa sahip çıkılması için gereken özeni gösterdiğine dikkati çeken Türel, Lara Plajı'nın kendisinden önceki süreçte Bekir Kumbul döneminde Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Zey Tur adlı bir firmaya ihale edildiğini, firmanın süresi boyunca plajı işlettiğini kaydetti.

Mustafa Akaydın döneminde Büyükşehir Belediyesinin yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından protokolün feshedildiğini dile getiren Türel, fesih nedeniyle Büyükşehir Belediyesinin taraflar arasından çıkartıldığını ifade etti.

Kendileri göreve geldiğinde protokolün feshiyle sözleşmenin sona erdiğini düşündüklerini ancak sözleşmenin fiilen bitmesinin, tahliyenin gerçekleşmesiyle söz konusu olduğunu öğrendiklerini vurgulayan Türel, bu doğrultuda sözleşmenin fiilen devam ettiğini söyledi.

Tahliyelerin gerçekleşmemesi nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesinde kamu zararı oluşturulduğuna işaret eden Türel, "Milli Emlak Genel Müdürlüğü, bu tahliyeler gerçekleşmediği için Antalya Büyükşehir Belediyesine bugüne kadar 6 milyon lira ceza kesmiştir. Her gün 30 bin lira ceza keserek taksimetre çalışır gibi çok ciddi mali yükümlülük altına giriyorduk. O yüzden sözleşmenin fiilen tamamlanması için bu tahliyeleri yapmak zorundayız" dedi.

Büyükşehir Belediyesinin maddi yükümlülüğünü karşılamaları durumunda her şeye rağmen yardımcı olabilme gayretini ortaya koyacaklarını ifade ettiklerini anlatan Türel, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyesinin böylesine ağır bir maddi yükümlülüğe sokulduğu süreçte esnafımıza 'Biz borcu ödeyelim siz de faaliyetlerinize devam edin' demesi, belediyenin kamu zararına uğratılması hiçbirimizin kabulü olamaz. Mecburiyet vardır, bu mecburiyet karşısında hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi şarttır. Tahliyelerin yapılması ile sözleşme fiilen sona ererse yeni bir protokol yapmak üzere tahsis talebinde bulunacağız. Bu tahsis gerçekleşirse durum yeniden değerlendirilecektir. Birinci şart, Büyükşehir Belediyesini maddi yükümlülükten kurtarmaktır."

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Menderes Türel Beşiktaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title