Haberler

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) bağışlanan öğrenci yurtları ve lojmanların belediyeye 1 milyon 600 bin liralık ekonomik yük getirdiğini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) bağışlanan öğrenci yurtları ve lojmanların belediyeye 1 milyon 600 bin liralık ekonomik yük getirdiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantısı Türel başkanlığında, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Toplantıda, milletvekili aday adaylığı için meclis üyeliklerinden istifa eden Mehmet Başaran ve Ahmet Yaşar'ın yerine üyelik seçimi yapıldı.  Yapılan oylama sonucunda Başaran'ın yerine AK Parti'den Kepez ilçesinden birinci yedek üye olan İsmail Afşar, Yaşar'ın yerine ise Aksu ilçesinde CHP'den birinci yedek üye olan Yusuf Kumbul seçildi.

CHP grup sözcüsü Ruhi Beşiktaş, ihtiyaç sahibi öğrencilere her ay 50 lira eğitim yardımı yapılması konusundaki gündem maddesiyle ilgili yaptığı konuşmada, "Yaptığımız yurtları belediyeye yük getiriyor diye TÜRGEV'e devrettiniz. Burada ise öğrencilere 50'şer lira burs veriyorsunuz. Burada kendinizle çelişmiyor musunuz? Eğer paranız varsa bu 50 liranın 100 lira olmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

"Büyükşehir Belediyesi tarafından TÜRGEV'e bağışlanan öğrenci yurtları ve lojmanlar belediyeye 1 milyon 600 bin liralık ekonomik yük getiriyordu" diyen Türel, burada en iyi şekilde yurt faaliyetlerinin yürütülmesini öngörmek suretiyle belediyeyi önemli bir ekonomik yükten kurtardıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, eğitim yardımının aylık 50 lira olarak yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

KONTAB'a katılım payı düşürüldü

Büyükşehir Belediyesinin Konyaaltı Turizm Koruma ve Geliştirme Hizmet Birliği'ne (KONTAB) ödediği katılım payının düşürülmesi ile ilgili 19'uncu maddenin görüşülmesi sırasında söz alan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, katılım payının düşürülmesinin meclise yakışmayacağını vurgulayarak, "Antalya Türk turizminin başkenti. KONTAB gibi önemli bir kurum yasalar çerçevesinde kurulmuştur" diye konuştu.

Türel ise memleketin hizmetinde daha hayırlı işlerde kullanılacak işleri takip ettiklerini dile getirerek, Konyaaltı'na yapacakları Boğaçayı ve Sahil Düzenleme Projesi'nin 1 milyar liralık yatırımlar olacağını kaydetti.

Oylamanın ardından KONTAB'a katılım payının belediyenin bütçe gelirinin binde biri oranından, yüz binde biri oranına düşürülmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP grup sözcüsü Beşiktaş, büyükşehir yasasının ardından merkezden uzak olan ilçelere, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanını temsilen koordinatör atandığını hatırlatarak, koordinatörlerin ilçe belediyelerinde ne iş yaptığını ve ne kadar maaş aldığını sordu.

Türel, ilçelerde görevli koordinatörlerin kendi yetkisi dahilinde görevlendirildiğini ve ilçelerde kendisini temsille yükümlü olduklarını belirterek, Türel, CHP'li meclis üyelerinin koordinatörlük uygulamasına ilişkin Alanya'da açtığı davanın yerel mahkeme tarafından reddedildiğini hatırlattı.

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Konyaaltı Beşiktaş Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title