Haberler

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Demre'de

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, " Demre'nin kent merkezi bambaşka bir cazibe merkezi olacak. ? Demre merkezi Avrupai bir görünüme kavuşacak" dedi.

Türel, batı bölgeleri inceleme gezisinin ikinci gününde Demre ilçesini ziyaret etti. Belediye Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Türel, Demre'ye seçimlerden önce ve sonra birçok kez geldiğini, bölgenin sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi.

İlçeye her gelişinde farklı projelerle halkın karşısında oacağını belirten Türel, "Demre Noel Baba Kilisesi ile dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biridir. Demre Meydanı'nın çehresi çok değişecek. Noel Baba Kilise bölgesi ve Demre Meydanı'nda yeni bir çalışma yapacağız" dedi.

İlçe belediyelerinin imkanlarının bir yere kadar yettiğini, eksikleri ise Büyükşehir Belediyesi ile tamamladıklarını anlatan Türel, şöyle konuştu:

"Demre Belediyesi Hizmet Binası önündeki meydan parke taşları ile kaplandı. Geri kalan kısım ise Büyükşehir Belediyesi tarafından bütün bir proje anlayışı ile tamamlanacak. Eski Halk Pazarı yerinde 2 bin 400 metrekarelik alanda da yeni bir meydan düzenlemesi yapacağız. Semt Park Alanları inşa edeceğiz. Çocukların en iyi şekilde vakit geçireceği bir park çalışması olacak. Park ve meydan çalışmaları düzenlemesi toplam 22 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Böylelikle Demre'nin kent merkezi bambaşka bir cazibe merkezi olacak. Demre merkezi Avrupai bir görünüme kavuşacak."

30 yıllık su sorunu çözülüyor

Demre'ye önemli içme suyu yatırımları olacağını söyleyen Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çağman ve Belören mahallelerinin içme suyu sorununu 32 kilometre hat döşeyerek çözüyoruz. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla 30 senelik su sorunu çözülecek. İhalesi bir ay içinde yapılacak. 3,5 milyon liralık bir yatırımla su sorunu çözülecek. Kanalizasyon çalışmaları da başlayacak. Arıtma ve kanalizasyon yatırımı yapılmazsa geleceğimiz karanlık olur. Demre Beymelek'te 125 kilometre kanalizasyon şebekesini 10 milyon liralık bir yatırımla 2015 yılı içinde kazandıracağız. Örümcek ağı gibi Demre'yi kanalizasyon ağı ile örüyoruz. Demre Atıksu Arıtma Tesisi de 70 bin kişiye hizmet verecek kapasitesi ile yapılacak. İki senede Demre'ye ASAT tarafından 20 milyon lira yatırım yapılacak."

Sahil düzenlemesini Büyükşehir tamamlayacak

Demre'nin mezbaha sorunu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Türel, 852 metrekarelik mezbaha projesini bu sene ihaleye çıkartarak, yıl sonunda kadar yetiştirmeyi planladıklarını bildirdi.

Demre'de yapılan sahil düzenlemesinin Demre Belediyesi tarafından başlatıldığına değinen Türel, Büyükşehir Belediyesi olarak projeyi kaldığı yerden alacaklarını, 1,5 milyon liralık yatırımla Demre'ye kazandıracaklarını kaydetti.

Demre girişinde de yeni bir düzenleme yapılacağına işaret eden Türel, "Demre'nin girişi çiçek gibi olacak" dedi.

Yol yatırımları geliyor

İlçelerin en önemli sorununun yol olduğunu kaydeden Menderes Türel, şöyle konuştu:

"Sorumlu olduğumuz yollarda sırasıyla sıcak asfalt çalışması yapacağız. Artık vatandaşlarımız kaymak gibi yollarda seyahat edecek. Bu sene medyana gelen afet gibi olaylara hemen müdahale ederek, yol bakımlarını hemen yapıyoruz. Başbakanımız Antalya ziyaretinde Demre'ye yapılan yatırımları çok önemsedi. Demre'de 66 sene sonra suya kavuşan Fatma Nine'nin evini ziyaret edeceğiz."

Türel'e fahri hemşehrilik unvanı

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Menderes Türel'in Demre'ye her zaman büyük destek verdiğini belirtti. Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ise ilçe adına müjdeli haberler alacaklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Süleyman Topçu, toplantı sonrasında Başkan Türel'in Demre Belediye Meclis kararı ile fahri hemşehri ilan edildiğini bildirdi. Topcu, fahri hemşehrilik beratını Türel'e teslim etti.

Türel, basın toplantısın ardından Demre ASAT hizmet biriminin açılışını gerçekleştirdi. Demre Meydanı'nda vatandaşlarla sohbet eden Türel, Gündüz Bakımevi ve Kreş'in açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Türel'e, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekretere Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Antalya Demre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title