Haberler

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı projesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla nihai noktanın konulduğunu belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre Türel, Elmalı ilçesinde Fethiye Caddesi'nin açılışını yaptı.

Türel, açılıştaki konuşmasında, 2013 yılında Antalya'nın tüm ilçelerindeki köylere yapılan yatırım miktarının 10 milyon lira olduğunu ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak sadece Elmalı'ya 3 senede 100 milyon liralık yatırım ve proje kazandırdıklarına dikkati çeken Türel, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Nereden nereye? Türkiye kalkınıyor, Türkiye gelişiyor. Elmalı güzelleşiyor. Bunların hepsi sizlerin sayesinde. Bu eserlerin, bu hizmetlerin sahipleri sizlersiniz. Sizlerin duaları, destekleri olmasaydı, bizleri güvenerek göreve getirmeseydiniz belki hala bu hizmetleri bekliyor olacaktınız. Artık yeni Türkiye var, öyle uzaktan kumandayla bizi yönetmek mazide kaldı. Artık Türkiye şampiyonlar ligine çıkmanın arifesinde. Şu an play-off'tayız, final maçlarını oynuyoruz. En büyük final 2019'da. Milletimiz 2019'daki finali en güzel şekilde oynadıktan sonra Türkiye şampiyonlar liginde kimsenin bileğini bükemeyeceği bir ülke olacaktır."

Türel, Boğaçayı proje alanı içinde kalan Hazine'ye ait arazilerin proje esaslı mülkiyet satışına izin veren kararnamenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını belirterek, "Boğaçayı projemize Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla nihai nokta konuldu. Hayırlı olsun. Nasıl oldu? Biz evrak evrak, masa masa dolaştık. Bakanlarımız, Başbakan Yardımcımız önce imzaladı ve nihai imzayı Sayın Cumhurbaşkanımız koydu. Bu hizmetler azimle, gayretle, sizin desteklerinizle oldu." ifadesini kullandı.

Söz konusu mülkiyet satışlarının, projenin finansmanında kullanılacağı bildirildi.

Boğaçayı Projesi

Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olarak öngörülen Boğaçayı Projesi kapsamında, büyük bir yat limanıyla içe doğru 40 kilometrelik yeni bir sahil oluşturulacak.

Yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, yat limanları ve restoranların yer alacağı proje, 10 bin kişiye iş imkanı sağlayacak.

Boğaçayı beslenme havzası içinde kalan 927 kilometrekarelik alanın tamamı ele alınarak, havza bütünündeki her türlü afet ve altyapı riskine çözüm getirilecek. Projeyle Konyaaltı bölgesini tehdit eden ciddi taşkın ve sel riskinin de önüne geçilecek. Son 80 yılda 70 metresi kaybolan Konyaaltı sahilindeki erozyona da çözüm getirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Menderes Türel Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title