Haberler

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: Sivrisinek Yuvaları Kuruldu

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, uydudan görüntü sistemiyle tespit edip bazı belediyelerin sivrisinek yuvaları kurduklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, uydudan görüntü sistemiyle sinekle mücadele çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Biz bu mücadeleyi verirken, isim vermeyeceğim ama bazı belediyelerimizde sivrisinek yuvalarının kurulduğunu fotoğraflayarak tespit ettik." dedi.

"SİVRİSİNEKLER DE ANTALYA'YA İYİ GELECEK Mİ?"

Antalya Büyükşehir Belediyesi kasım ayı meclis toplantısının üçüncü oturumu, Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü konferans salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan CHP grup sözcüsü Ruhi Beşiktaş, kadına şiddetin önlenmesi gerektiğini söyledi. Öğretmenler Günü'nün anlam ve önemini belirten şiir de okuyan Beşiktaş, "Her yerde 'Antalya'ya iyi gelecek' yazıyor, sivrisinekler de Antalya'ya iyi gelecek mi?" diye sordu.

"SAİD NURSİ'NİN SİNEK RİSALESİ VAR"

Talep ve temennilerin ardından konuşma yapan Başkan Türel de "Ruhi Bey espriyle 'Sineklerin Antalya'ya iyi geleceğini söyledi, ben de espriyle cevap vereyim. Hatta insan sağlığına iyi geldiğini söyleyeyim, Said Nursi'nin sinek risalesi var, insanlık için nasıl faydalığı olduğunu görürsünüz. Tabii espriyle cevap vermek istedim ama bizim işimiz sinekle mücadeledir." dedi.

Sivrisinekle mücadele için belediye olarak önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Türel, uydudan sinekle mücadele edeceklerini söyledi.

"BUNLARIN FOTOĞRAFLARI MEVCUTTUR"

Türel, sivrisinekle mücadele için bütün tedbirleri aldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yeni bir sistem kuruyoruz, artık özellikle uydudan görüntü sistemiyle su birikintileri ve sinek yuvaları neredeyse bunları bizzat tespit edip, el bilgisayarlarıyla sahadaki arkadaşlarımız bu tespit edilen bölgelerde mücadele yapmaya yönelik bir altyapı çalışmasıyla ilgili ihalemiz gerçekleşti. Bundan sonra artık direkt adrese teslim sinek mücadelesini bu teknolojiyi kullanarak, yapabileceğiz. Tabii ki bu konuda maalesef birtakım sıkıntılar da yaşanmıştır. Yani biz bu mücadeleyi verirken, isim vermeyeceğim ama bazı belediyelerimizde sivrisinek yuvalarının kurulduğunu fotoğraflayarak tespit ettik. Adeta biz bu mücadeleyi veriyorken, birileri memleket sinekten kırılsın geçsin, vatandaş mağdur olsun noktasında girişimlerde bulunmuştur. Bunların fotoğrafları mevcuttur."

"LASTİKLERİN İÇERİSİNDE ÜRETİYORLAR"

Lastiklerin içerisinde su birikintisiyle sivrisinek üreten belediyeler olduğunu öne süren Türel, "Bizim bundan habersiz olduğumuzu düşünmesinler, suçluyu korumayız ama mücadele ederiz." dedi. Bunun üzerine toplantıda bir süre sinek üzerine tartışma yaşandı.

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Türel Beşiktaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (6)

FERİT:

SAYIN MENDERES CHP BELEDİYELERİNİN ELİNİ KOLU BAĞLADINIZ. İSLAMİYET BUNU NERESİNDE

3
3
yanıtYanıtla
inat:

zafere ulaşmak için her yol mübah . hadi ordan

yanıt1
yanıt2
GÜNDÜZ:

SAYIN MENDERES TÜREL BİR KAVŞAKTA 8 ADET REKLAMINIZ VAR. MÜSLÜMANLIK REKLAMI YAPIYORSUNUZ. BU KADAR İSRAFA NE GEREK VAR. SONRADA MANTIĞA SIĞMAYAN KELİMELER EDİYORSUNUZ. DAHA İNANDIRICI OLUN BU YALANA KARNIMIZ TOK

2
3
yanıtYanıtla
inat:

çekemeyenler anten taksın

yanıt2
yanıt1
FERİT:

SAYIN MENDERES SİZ AKP OLARAK KEDİNİ ZDEN BAŞKA BAŞKALARINA YAŞAM HAKKI VEZSİNİZ

0
1
yanıtYanıtla
FERİT:

YAZIK BU YALAN YÜZDE 49, 50 İNANIR GERİSİ ALAY EDER GEÇER

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title