Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.Açılıştan fotolar var.

Foto: Açılıştan fotolar var. Sergiden fotolar var.

===

Mucize kurtuluş

ANTALYA'da direksiyon hakimiyetini kaybeden kadın sürücü, kullandığı otomobille yol çalışması yapan Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü işçilerinin üzerine hızla ilerledi. Otomobili fark eden işçiler son anda kazadan kurtuldu. Kaza, öğle saatlerinde Çaybaşı Mahallesi Burhanettin Onat Caddesi üzerinde meydana geldi. ASAT işçileri kaldırımda kanal çalışması yaparken adı belirlenemeyen kadın sürücü aracının direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil bir anda işçilerin kazı çalışması yaptığı kanala doğru yöneldi. Kazı yapan işçiler hızla gelen otomobili son anda fark etti. Çevik bir hareketle kazadan kurtulan işçiler, yaşadıkları şokun etkisini uzun süre üzerinden atamazdı. Bir iş yerinin güvenlik kamerası, kaza anını saniye saniye görüntüledi.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Olay yerinden ve güvenlik kamerası fotosu

===

Can Akbel ustalar sınıfında

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 4'üncü Antalya Televizyon Ödülleri'nin 'Ustalar Sınıfı' programı kapsamında deneyimli haber spikeri ve aynı zamanda bu yılki yarışmanın 'Onur Ödülü' sahibi Can Akbel, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Can Akbel, üniversitenin konferans salonunda düzenlenen panelde kamuoyunun verili bir durum olmadığını, söylemlerle inşa edilen ve zaman içinde toplumun egemen görüşünü temsil eden bir yapı olduğuna dikkat çekti.

Akbel, bu noktada gelecekte birbirinden farklı basın yayın kuruluşlarında çalışacak iletişim öğrencilerine "Amentümüz objektiflik olmalıdır. Devasa büyük yayın kuruluşları içinde etten kemikten insanlar çalışıyor. İdeal bir yayın kuruluşu canlı bir organizma gibi olmalıdır. BBC'de insanlar değişir ama yayın politikası değişmez" diye seslendi. 1968 yılında deneme yayına başlayan TRT'de redaktör ve spiker olarak çalışan ve bir dönemin 'Güne Bakış' programıyla tanınan Akbel, panelde uzun meslek yaşamından detayları öğrencilerle paylaştı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Can Akbel

===

GÜNLÜ

3 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında 3 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Pazar günü 09.00-10.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Güzeloba, Güzelbağ ve Ermenek mahallelerinin bir kısmı, Seval Sitesi ve civarı elektriksiz kalacak.

Salı 05.00-08.00 arasındaki kesintiden Muratpaşa İlçesi Topçular Mahallesi ve civarı etkilenecek. Perşembe aynı saatlerde yapılacak çalışmalar nedeniyle Muratpaşa İlçesi Kızılarık ve Yeşildere mahallelerinin bir kısmı elektrik alamayacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Mahmutlar'a modern cami

ALANYA'nın Mahmutlar Beldesi'nde 44 yıllık Yeni Mahalle Camii'nin yıkılarak yerine işadamı Oktay Cebeci'nin yaptırdığı 1500 kişilik 'Yeni Mahalle Oktay-Hanife Cebeci Cami', törenle ibadete açıldı. Açılışa, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, Antalya Müftüsü Ahmet Çelik, Alanya Müftüsü Mustafa Topal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İşadamı Oktay Cebeci'ye Mahmutlar Belediye Başkanlığı tarafından bir plaket verildi. Açılış kurdelesinin ardından protokol ve davetliler Cuma Namazı'nı kıldı. Zemin katta 200 metrekarelik dershane, 130 metrekarelik lojman, depo, 8 tuvalet ve gasilhane yer alan cami, modern mimarisiyle dikkati çekiyor. Caminin yerini bağışlayan Emine Yoğurtçu, Zahide Topçu, Durkadın Tezel ve Yaşar Uğur'un isimleri ise bir panoya yazılarak caminin girişine asıldı.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Açılıştan fotolar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mahmutlar Can Akbel Ak Parti Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title