Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 1997 yılından beri hastalara moral motivasyon desteği vermek için çalışan ve gönüllülerin oluşturduğu Sarı Melekler Grubu, Avrupa Birliği (AB) destekli 'Sevginle Hayata Tutunuyorum' projesi başlattı.

Foto: İsa Yıldırım

===

Sarı Melekler, hastaları sevgiyle hayatta tutacak

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 1997 yılından beri hastalara moral motivasyon desteği vermek için çalışan ve gönüllülerin oluşturduğu Sarı Melekler Grubu, Avrupa Birliği (AB) destekli 'Sevginle Hayata Tutunuyorum' projesi başlattı. Sarı Melekler Gönüllü Hasta Destek Grubu üyeleri, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında proje hakkında bilgi verdi.

Grup Başkanı Önay Köroğlu, bu yılın ocak ayında başlatılan proje ile AÜ Hastanesi'nde hasta ve hasta yakınlarına moral ve motivasyon desteği vermek için çalışmalar yapacaklarını söyledi. 1997 yılından beri faaliyette olan ve gönüllülük esasına dayalı çalışmalar yapan grubun faaliyetlerini daha geniş kapsama yaymak için 'Sevginle Hayata Tutunuyorum' projesini uygulamaya geçirdiklerini anlatan Köroğlu, maddi destek almadan sadece ayni yardımlarla projeyi uygulayacaklarını aktardı.

HAFTANIN 5 GÜNÜ FAALİYET

16 yıldır grubun çalışmalarına her kesimden gönüllülerin destek verdiğini kaydeden Önay Köroğlu, ünlü sanatçıların da desteğiyle faaliyetlerini yürüttüklerini vurguladı. Hastanede yatan hastalara tıbbi müdahalede bulunmadan güleryüzle moral desteği verdiklerini, maddi imkanı olmayan hasta ve hasta yakınlarının da ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Önay Köroğlu, grupta yer alan 20'den fazla gönüllü ile haftanın 5 günü sabahtan akşama kadar hasta ve hasta yakınlarıyla ilgilendiklerini söyledi.

GÖNÜLLÜLERE DESTEK ÇAĞRISI

Nisan ayında tamamlanacak projeyi diğer illere de yaymak istediklerini ve bu amaçla Isparta'yı pilot il olarak belirlediklerini ifade eden Önay Köroğlu, en az lise mezunu, sempatik ve sevgi dolu gönüllüleri faaliyetlerine destek olmaya çağırdı.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Önay Köroğlu portre, grup üyelerinden genel, grubun en genç üyesi, üzerinde sarı melekler yazılı bebeklerle birlikte.

--- KUTU ---

En genç üye 19 yaşında

Aralarında ev hanımları, emekli memurlar gibi 20'den fazla gönüllünün yer aldığı Sarı Melekler Gönüllü Hasta Destek Grubu'nun en genç üyesi ise 19 yaşındaki öğrenci Nermin Özkan. Grup proje kapsamında, hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla üzerinde 'Sarı Melekler' yazılı küçük bebekler hazırladı. Para ile satılmayan bu bebeklerden alan herkes karşılık olarak 'ıslak mendil', 'bebek bezi', 'hasta bezi' yardımında bulunacak.

===

Antbirlik'ten 'beyaz altın'a destek

ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, 2012/2013 ürün alım dönemi için açıklanan kütlü pamuk avans fiyatına ilave fark verdiklerini duyurdu. Abdullah Balaban, kalite farkı gözetilmeksizin ortaklarına teslim ettikleri kütlü pamuğa karşılık kilogram başına 32 kuruş fark verdiklerini açıkladı.

40 randıman ve yüzde 10 neme sahip Beyaz ST-1 kalite kütlü pamuğun avans alım fiyatını 1.60 TL olarak belirlediklerini aktaran Balaban, "Yönetim kurulu olarak belirlenen avans fiyatlarına 32 kuruş daha fark verme kararı aldık" dedi. Abdullah Balaban şöyle dedi:

"Göreve geldiğimiz günden beridir izlediğimiz politikalar neticesinde bölgemizde neredeyse bitme noktasına gelen beyaz altına dönüş yaşandı. 2012/2013 iş yılında birliğe bağlı kooperatiflerimiz aracılığıyla üreticiden 23 bin 625 ton kütlü pamuk alımı gerçekleştirildi."

"Yine aynı dönemde üreticilere pamuk üretiminde kullanılmak üzere yaklaşık 25 milyen 500 bin TL'lik ayni ve nakdi ihtiyaç malzemesi dağıtıldı. Üreticinin desteklenmesi için Antbirlik tüm şartlarını zorlamaktadır."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Pamuk fotosu

===

Güven Timleri iş başında

ANTALYA'da Güven Timleri'nin bir hafta içerisinde yaptığı çalışmalarda 5 tüfek, 3 tabanca, 87 paket eroin ele geçirilirken, yakalanan 6 kişi tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği bünyesinde görev yapan Güven Timleri, kentin işlek caddeleri ve eğlence merkezlerindeki uygulamalara hız kazandırdı. 1 haftada yapılan çalışmalarda Yeşildere Mahallesi'nde K.K. adlı kişiyle birlikte 87 paket eroin ele geçirildi.

Şelale Mahallesi'nde durumundan şüphelenilen C.A'nın üzerinde 1 adet ruhsatsız tabanca, yanında bulunan H.A'nın üzerinde yine 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. İki şüphelinin evlerinde yapılan aramalarda ise 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 196 adet tabanca mermisi ve 81 adet tüfek fişeği ele geçirildi. Gebizli Mahallesi'nde 3 ayrı eve, kapı göbeklerini kırarak girdikleri anlaşılan M.D., K.K. ve Y.M. ise çalınan dizüstü bilgisayarla birlikte yakalandı.

Gülveren Mahallesi'ndeki bir apartman içerisinde malzeme çalan T.E. ve Z.K. da kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden H.B. savcılık tarafından serbest bırakılırken, C.A. ise adli kontrol verilerek serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen T.E, Z.K, K.K, M.D, K.K ve Y.M. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ele geçirilen tüfeklerin fotosu

===

CHP 2B'yi Kaş'ta anlatacak

CHP Antalya İl Başkanlığı, Türkiye'de ilçe bazında en çok 2B arazisinin olduğu iki ilçeden biri olan Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 2B sorununu düzenleyeceği toplantılarla vatandaşa anlatacak. CHP, 2B konusunda iki günde 4 ayrı toplantı gerçekleştirecek. CHP Antalya İl Örgütü, ilk toplantıyı 15 Şubat Cuma günü Kaş ilçe merkezinde saat 10.00'da Kaş Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapacak. İkinci toplantı aynı gün öğleden sonra saat 14.00'te Kaş'a bağlı Kasaba Köyü Düğün Salonu'nda yapılacak.

16 Şubat Cumartesi günü saat 11.00'de Kaş'a bağlı Kalkan Beldesi Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılacak toplantıdan sonra, ikinci toplantı aynı gün saat 14.30'da Kaş'a bağlı Çavdır Köyü'nde yapılacak. CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Kaş CHP İlçe Başkanı Süleyman Özer, il ve Kaş ilçe yönetim kurulu üyelerinin de katılacağı toplantılarda konuşmacı olarak Orman Mühendisi Osman Çeltik, avukatlar Ümit Uysal, Çetin Manav ve Deniz Filiz katılacak.

CHP İl Başkanı Devrim Kök, 2B arazilerinin satışına başlandığını ama bu konuda yetkililer dahil kimsenin ne yapacağını net olarak bilmediğini söyledi. Kaş'taki toplantılarda konunun uzmanlarının vatandaşın sorularını yanıtlayacağına değinen Kök, "Bu konuda kafalardaki soru işaretlerini kaldırmayı, vatandaşın nasıl hukuk mücadelesi vermesi gerektiğini anlatacağız. Çünkü fiyatlar açıklanınca, birçok vatandaş bu arazileri alamayacak. Bu konuda ne yapması gerektiği konusunda, vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Devrim Kök

===

Ağlasun'da 'Akıllı Hastane' açıldı

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde yaptırılan ve 'Akıllı' olarak nitelendirilen hastane hizmete açıldı. Ağlasun Entegre İlçe Hastanesi Grup Başkanı Dr. Emine Yılmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 yılının Haziran ayında yapımına başlanan hastane inşaatının tamamlandığını bildirdi. Yılmaz, Ağlasun'daki hastanenin Burdur'daki tek akıllı hastane olduğunu vurgulayarak, hastane, son sistem teknoloji ile donatıldığını söyledi.

Yılmazç, "Hastanede, hasta ve hemşire takip sistemi, yüz tanıma ile hasta kaydı, doktorlar arası bilgi paylaşım sistemi, ağız ve diş sağlığı bölümü, dijital giriş ve çıkışlar ile daha birçok alanda teknolojik donamına sahip" dedi. Yılmaz, hasta bakıcısından, doktor ve hemşireye kadar herkesin dijital ortamda takip edildiği hastanede, hastanın kullandığı ilaç ile hasta ve personelin nerede olduğuna dair bütün bilgiler mobil cihazlarla takip edilebildiğini anlattı.

Hastanede 10 doktor, 8 hemşire, 9 ebe, 7 acil tıp teknisyeni, 4 paramedik, 3 tıbbi sekreter, 4 laborant, 1 çevre sağlık teknisyeni, 2 sağlık memuru, 1 sağlık teknisyeni, 1 veri hazırlama personeli, 3 memur, 2 hizmetli, 3 şoför, 1 teknisyen ve 1 hastane müdürü görev yapacak. Hastanenin resmi açılış töreninin yaz aylarında Burdur ilinde yapılan diğer yatırımlarla birlikte toplu olarak yapılacağı belirtildi.

Sadun KILINÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Hastaneden ve Grup Başkanı Emine Yılmaz

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Emine Yılmaz Balaban Ağlasun Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title