Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, norm kadro fazlası öğretmenlerin sorunlarına dikkati çekmek amacıyla sendika binasında toplantı düzenledi.'4+4+4' adı verilen kademeli eğitim sistemi ile...

Foto: Olay yerinden fotolar

===

Eğitim Sen'den MEB'e çağrı

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, norm kadro fazlası öğretmenlerin sorunlarına dikkati çekmek amacıyla sendika binasında toplantı düzenledi. '4+4+4' adı verilen kademeli eğitim sistemi ile 30 bini sınıf öğretmeni olmak üzere 70 bine yakın öğretmenin norm fazlası durumuna düştüğünü ifade eden Sönmez, "Değiştirilen eğitim sistemi ve dönüştürülen okullar nedeniyle onbinlerce öğretmeni mağdur eden norm kadro sisteminin resmen çöktüğünü artık kabul etmek gerekirö dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından norm kadro uygulaması nedeniyle mağdur olan öğretmenlerin sorunlarının derhal çözülmesi gerektiğini vurgulayan Sönmez, "Eğitim Sen olarak önerimiz haftalık 15 saat ders yükümlülüğü olan herkesin norm içinde sayılması ve bakanlığın kendi yanlışının faturasını norm fazlası durumuna düşürdüğü öğretmenlerin sırtına yıkmamasıdırö dedi. Norm kadro sorununun en kısa sürede çözülmesi ve öğretmenlerin mağduriyetinin sona ermesi gerektiğini ifade eden Sönmez, MEB'e öğretmenlerin sesine kulak vermesi ve sorunlara kalıcı çözümler üretme çağrısında bulundu.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto Nurettin Sönmez ve basın açıklamasından foto

===

Turizmde sigortalı çalışan sayısı yüzde 13 arttı

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Birimi'nin SGK verilerinden derlediği bilgilere göre, turizmde sigortalı olarak çalışan sayısı yüzde 13 artarak 786 bin 904 kişiye yükseldi. SGK Ekim 2012 verilerine göre, konaklama sahasındaki sigortalı sayısı yüzde 13,3 artarak 256 bin 595 oldu. Benzer oranda artış gösteren Yiyecek İçecek Hizmetlerinde çalışanların sayısı da 423 bin 743 kişi oldu. Ülke genelinde, Ekim ayı itibariyle 11,7 milyon olan sigortalı çalışanlar içinde turizm sektörünün payı da yüzde 7 dolayında artarak, yüzde 6,7 oldu.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Dr. Erden tahtacıları anlatacak

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Antalya Kent Müzesi'nin her ay düzenlediği Kent Müze Tarih Söyleşileri kapsamında Dr. Attila Erden 19 Ocak Cumartesi günü saat 11.00'de AKM Perge Salonu'nda 'Tahtacılar' konulu konferans verecek.

Konferansta Dr. Attila Erden, tahtacılarla ilgili uzun yıllara dayalı araştırmasını Antalyalılarla paylaşacak. Erden, tahtacıların tarihsel sürecini anlatırken, yaşantılarını tanıtacak, araştırmasında edindiği bilgileri sunacak. Ücretsiz etkinliğe tüm Antalyalılar davetli.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Aile Söyleşisi'nin konuğu Dr. Bilgen

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin halkı bilgilendirmeye yönelik düzenlediği Aile Söyleşileri devam ediyor. Bu kapsamda 19 Ocak Cumartesi günü saat 13.00'de AKM Perge Salonu'nda Psikiyatrist ve Psikoterapist Dr. İbrahim Bilgen, 'Çocuk ve Gençlerde Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite Bozukluğu ve Yeni yöntemler' konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Söyleşide Dr. Bilgen beyin gelişimi ve eğitimi alanında dünyada uygulanan yeni teknikler, beyin kapasitesini en üst düzeyde kullanma, öğrencilerde sınav kaygısı ve sınavlara hazırlanmada başarının arttırılması ve ders çalışmada odaklanma gibi konularda birikimlerini paylaşacak. Söyleşide Dr. Lars Persson 'İşitsel Algı Eğitimi ve Etkileri', Dr. Selvi B. Persson de 'Otizmde Yeni Yöntemler' konularını anlatacak. Ücretsiz etkinliğe tüm Antalyalılar davetli.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Finike'de 50 hastaya evde bakım

FİNİKE Devlet Hastanesi'nde, evde bakım hizmetleri tanıtıldı. Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Konak, hastane bünyesinde verilen evde bakım hizmetleri hakkında bilgi verdi. Aktif olarak 50 civarında hastaya evde bakım hizmeti verdiklerini anlatan Dr. Konak, "Evde bakım hastası olabilmenin tek şartı hastanın yatalak olması ya da hastaneye gelemeyecek durumda olmasıdır" dedi.

İnsan odaklı hizmetleri önemsediklerini vurgulayan Dr. Konak, bu yönde gerçekleştirilen çalışmalardan birinin de evde bakım hizmeti olduğuna işaret etti. Şu anda aktif olarak yaklaşık 50 civarında hastaya evde bakım hizmeti verdiklerini kaydeden Dr. Konak, "Hastalarımızın rutin muayeneleri evlerinde yapılıyor. Tahlilleri alınmakta ve tedavi uygulanmakta. Ayrıca gerektiğinde pansuman da yapılıyor" dedi.

Hastaneye gelen hastalara en iyi hizmeti vermek istediklerini kaydeden Dr. Konak, "Hastaneye gelemeyecek durumda olan, yatağa bağlı olan hastalara bakmak görevimiz. Vatandaşlardan isteğimiz yatalak hastaların bize bildirilmesi" diye konuştu. Dr. Özgür Yıldırım ise evde bakımı hizmeti alan hastaların tıbbi uygulamalarının, hastanın durumuna göre belli aralıklarla evlerini ziyaret ederek yaptıklarını söyledi. Dr. Yıldırım, "Bunun için ek ücret talep edilmiyor. Tedavi sırasında hasta ve yakınlarına eğitim de veriyoruz" dedi.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Evde bakım yapılırken, doktorlardan toplu foto

===

SDÜ beldelere açılıyor

ISPARTA'nın tüm ilçelerinde meslek yüksekokulu açan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), şimdi de beldelerde programlar açmak için harekete geçti. SDÜ, bir ilke daha imza atarak Senirkent'e bağlı Büyükkabaca Beldesi'nde çeşitli alanlarda bölümler açacak. Bu kapsamda, Senirkent Meslek Yüksekokulu'na açılması planlanan yeni bölümler hakkında görüş bildirmek amacıyla Büyükkabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Planlanan bölümlerle, ilim şehri Isparta'ya katkı sağlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Belediye Başkanı Temurçin, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve üniversite yönetimine teşekkür etti. Rektör İbicioğlu ise, Türkiye'nin 21'inci Yüzyıl'da kendisinden beklenen rolü oynayabilmesi için bilimsel, teknolojik ve kültürel anlamda donanımlı bireyler yetiştirmek ve ilerleyen Türkiye'ye destek vermek gerektiğini söyledi.

SDÜ'nün birçok ilçede MYO açtığını aktaran Prof.Dr. İbicioğlu, "Köklü bir geçmişe sahip olan, ekonomik ve sosyal anlamda Türkiye'ye ve Isparta'ya katkı sağlayan Büyükkabaca Beldesi'ne belirli bölümleri kazandırmak istiyoruz. Belde, sahip olduğu birikim ve halkıyla bu bölümleri hak ediyor. Bununla beraber sahip olduğu ziraat potansiyelini ülke ekonomisine kazandırmada önemli fırsatlar yakalayacak" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: SDÜ'den gelen fotolar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Nurettin Sönmez Abdullah Konak Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title