Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Toplu foto, Prof.Dr.ANTALYA'nın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Beldesi'nin Karaöz Mahallesinde, iki kişi arasında çıkan ve nedeni bilinmeyen kavga sonucunda bir kişi pompalı tüfekle öldürüldü.Foto.Foto.

Foto: Toplu foto, Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya'ya plaket verilirken

===

Sokak ortasında pompalı dehşeti

ANTALYA'nın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Beldesi'nin Karaöz Mahallesinde, iki kişi arasında çıkan ve nedeni bilinmeyen kavga sonucunda bir kişi pompalı tüfekle öldürüldü. Görgü tanıklarının ifadesine göre, 38 UH 577 plakalı kamyonetiyle özel bir süt firmasında pazarlamacı olarak çalışan Mehmet Çalışkan

Foto: Olay yerinden foto

===

Esnafın 'shopping center' isyanı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde esnaf, 'shopping center'ların

Foto: Esnaf fotoları

===

Mustafa Sandal Kemer'i salladı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen 10. Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali, Mustafa Sandal'ın coşkulu konseriyle sona erdi. Sandal, hayranlarına unutulmaz bir müzik ziyafeti çekti.

Kemer Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen festivalin kapanışı ilçe stadyumunda yapıldı.

Konser öncesi sahneye çıkan komedyen Yavuz Seçkin, yaptığı taklitlerle vatandaşları kahkahaya boğdu. Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, festivalin ilk gününde düzenlenen kortej yürüyüşünde beğeni toplayarak dereceye girenlere plaket verdi. Başkan Gül, başta milli bayramlar olmak üzere özel günlerde de Kemerlileri ünlü sanatçılarla buluşturacaklarını söyledi.

Lazer şovu eşliğinde sahneye çıkan Mustafa Sandal, 'İndir' adlı popüler parçasını seslendirdi. Hayranlarını selamlayan Sandal, ilçede yayımlanan Kemer Gözcü Gazetesi'nin muhabirinin fotoğraf makinesini alarak, sahneden kendisini dinleyen vatandaşların fotoğrafını çekti. Ünlü popçu, seslendirdiği şarkılarla da hayranlarını coşturdu. 'Musti seni tek geçeriz' yazılı döviz taşıyan hayranları, sanatçının sevilen şarkılarına tempo tutarak eşlik etti.

Aynı zamanda O Ses Türkiye Yarışması'nın jüri üyesi olan Sandal, yarışmanın finalistleri Mehmet Yenigün ve Koray Polat'ı sahneye davet etti. 'İki dost' ve 'İsabel' şarkılarını seslendiren Mehmet ve Koray, dinleyicilerden büyük alkış aldı. Tekrar sahneye gelen Sandal, sevilen şarkılarıyla konserine devam etti. Yaklaşık 2 saat sahne alan Mustafa Sandal'ın konseri, havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, tarafından organize edilen 4 günlük Bosna Hersek gezisi sona erdi. KİAD üyesi işadamlarından oluşan 8 kişilik heyet, Bosna Hersek ziyaretinin ilk gününde Saraybosna'yı gezdi. KİAD heyeti, Başçarşı'daki Osmanlı eserlerini gördükten sonra Türk Şehitliği'ni ve merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret etti.

KİAD Genel Sekreteri Tayfun Malçok, gezi kapsamında Mostar başta olmak üzere ziyaret ettikleri birçok yerde 1992-1995 arasındaki savaşın yarattığı dramı yerinde gördüklerini söyledi. Malçok, "Bosna Hersek, bizim için tarihi ve doğal güzellikler bakımından çok önemli. Yüz binlerce şehidin yattığı bu mekanın Karadeniz´i andıran doğal güzelliklerini de görmüş olduk. Saraybosna ve Mostar başta olmak üzere birçok yeri ziyaret ettik. Hala bir Osmanlı şehri havasında olan Bosna Hersek'ten etkilenmemek mümkün değil" şeklinde konuştu.

Geziye katılan Şeref Çılgın da Bosna Hersek'in tarihi ve kültürel yapısına hayran kaldığını ifade ederek, Bosna'nın Osmanlı'nın yetimi olarak adlandırıldığını, hala Osmanlının izlerinin günümüze kadar taşınmasından dolayı duygulandığını söyledi.

Ekrem KARADUMAN/KUMLUCA,

Foto: Altyapı çalışmaları fotoları

===

MATSO'da devir teslim töreni

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası'nda

Foto: Devir teslimden fotolar

===

Çay'daki büzler kaldırılıyor

BURDUR Belediyesi, Müftülük yanındaki Köprü'den Cümbüşlü Köprüsü'ne kadar olan bölümde çay içindeki su büzlerini kaldırıyor. Başbakanlığın yayımladığı Dere Yatakları ve Taşkınlarla ilgili genelge gereği yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "Bizim dönemimizden önce yapılan bir çalışma var. 1 metre çapında büzler konularak etrafı beton perde ile kapatılmış, çay ve köprü geçişleri daraltılmış. Şimdi Başbakanlık genelgesi gereğince Devlet Su İşleri Müdürlüğü bu büzlerin kaldırılmasını istedi. Yapılan çalışmalar bununla ilgili" dedi.

Genelgede sel felaketine karşı tedbiren büzlerin kaldırılmasının ve köprü geçişlerinin eski haline getirilmesinin istendiğini aktaran Başkan Akkaya, "Müftülüğün yanındaki köprüden itibaren Cümbüşlü Köprüsü altındaki büzleri kaldırıyoruz. Daha önceki yıllarda daraltılmış olan su geçişleri eski haline getiriliyor" diye konuştu.

Mesut MADAN/BURDUR,

Foto: Bereket anıtı - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mavikent Kumluca Antalya Karaöz Politika Güncel Haberler

title