Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTBİRLİK Ortaokulu öğrencileri, Comenius-Müzik projesi kapsamında Almanya'nın Regensburg şehrindeki Bischaf-Manfred Müler Schule okulunu ziyaret etti.

Foto: Atık pil toplama kutuları

===

Antbirlik Ortaokulu Almanya'da

ANTBİRLİK Ortaokulu öğrencileri, Comenius-Müzik projesi kapsamında Almanya'nın Regensburg şehrindeki Bischaf-Manfred Müler Schule okulunu ziyaret etti. Proje ortakları İngiltere, İtalya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya ve Türkiye'den Regensburg'a giden çocuklar sahnede kendi kültürlerini yansıtan şarkılar söyleyip dans gösterileri yaptı.

Antbirlik Ortaokulu Comenius grubu öğrencileri de Anadolu'nun değişik yörelerine ait halk oyunları gösterisi yaptı ve şarkılar söyleri. Bir hafta süren ve 15 öğretmen ile 33 öğrencinin katıldığı Regensburg gezisine katılanlar Dounbe nehri üzerinde yat gezisi yaptı, çeşitli toplantı ve resepsiyonlarla Comenius takım ruhunu yaşatılmasına katkıda bulundu.

ANTALYA, (DHA)

Foto. Geziden

===

Başkan Evcilmen'in Alman konukları

ALMANYA'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Friedrichsdorf'tan gelen Städtepartnerschaftsverein (Kardeş Şehir Derneği) üyeleri Brigitte Arnold, Irmgard Buggert Fehn, Beate Pötzsch ve Freya Bednarski Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'i ziyaret etti. Antalya'ya hayran kaldıklarını ifade eden dernek üyeleri, "Antalya, görsel estetiği olan çok özel bir kent. Bu doğal görselliği çalışmalarınızla güzelleştirerek yaşam standardı haline getirmiş olmanız bizde hayranlık uyandırdı. Burada çok güzel vakit geçirdik ve yerel yönetimlerin çalışmaları hakkında bilgiler aldık" diye konuştu.

Alman Kardeş Şehir Derneği üyeleri ile yakından ilgilenen Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, "Memnuniyetiniz beni de mutlu etti. Kentimizi seviyoruz, bu yüzden güzelleşmesi için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. İnsanları mutlu bir Antalya için çalışmak bizi mutlu ediyor" dedi. Ziyaret sonunda Friedrichsdorf'a özgü hediyeler alan Başkan Evcilmen, dernek üyelerine çeşitli hediyeler armağan ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyarette Muratpaşa Belediye Meclis üyeleri Tevhide Öztürk, Devlet İlkay Öncel, Hüseyin Kazancı ve Erdem Armen de hazır bulundu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten toplu foto

===

Bisiklet ve uçurtma şenliğinde çok eğlendiler

TED Antalya Koleji'nin 7. Bisiklet ve Uçurtma Şenliği, güneşli ve keyifli bir Antalya gününde yoğun bir katılımla yapıldı. Muratpaşa Belediyesi ile birlikte düzenlenen etkinlik için Muratpaşa Belediyesi otopark alanında buluşan TED'liler, Antalyalı bisiklet sevenler ve 'Perşembe Akşamı Bisikletçileri'nin de katılımıyla, Lara eski yolu üzerinden Falez-2 Park'ta sona eren bir güzergahta pedal çevirdi.

Muratpaşa Belediyesi idarecileri ve Antalya spor'un başarılı futbolcusu Deniz Barış'ın da çocuklarıyla birlikte katılarak pedal çevirdiği etkinlikte, TED'li anneler, hazırladıkları yiyecek ve içecekleri katılımcılara ikram etti. Katılımcılar yemeklerini yerken halk dansları gösterilerini seyretti ve düzenlenen eğlenceli yarışmalara katıldı. TED'liler keyifli etkinliğe, çimenlerin üzerinde uçurdukları uçurtmalarla devam etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Antalya'nın geleceği Kaleiçi'nden başlayacak

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Kaleiçi'ndeki işletmecilerle bir araya gelerek sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi. Tarihi Kaleiçi Semti'nde faaliyet gösteren kafe, bar, restoran, pansiyon gibi işletmecilerin katıldığı toplantıda konuşan ATSO Başkanı Budak, seçildikleri günden bu yana, Kaleiçi'nin ve kent merkezinin gelişmesi için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Budak, "Kaleiçi'ni Antalya'nın kurtuluşu olarak görüyoruz" dedi.

Budak, 1990'lı yıllardan itibaren Kaleiçi'nde kötünün iyiyi kovduğunu anımsatarak, bugünlerde Kaleiçi'nin yeniden canlanmaya başladığına işaret etti. ATSO'da göreve başladığında 'Kaleiçi Buluşmaları' düzenlediklerini, şehrin yöneticileri, yatırımcılar ve muhtarlarla bir araya geldiklerini ve projeler ürettiklerini anlatan Budak, "Biz sadece eleştirmiyoruz, proje ortaya koyuyoruz. Kaleiçi ve Kent Müzeleri projemizde 9 noktaya ilişkin temalı dönüşüm teklif ettik" diye konuştu.

Kaleiçi'ndeki Hıdırlık Kulesi, Kesik Minare, Yivli Minare'den başlayıp eski ATSO binasının da içinde olduğu 9 nokta belirleyerek buraları müze olarak düzenlemek istediklerini ve dönüşümün kısmen başladığına işaret eden Budak, "Kendi binamızı yıkarak buna öncülük ettik. Şimdi oraya dünya çapında bir kültür sanat merkezi yapacağız. Hıdırlık Kulesi, Kesik Minare gibi tarihi değerlerin de bir an önce restore edilerek kente kazandırılması gerekir. Antalya'da kent kimliğinin, turizmin ve ticaretin gelişmesinde kültür ve sanatı stratejik konumda görüyoruz. Bu değişim, Antalya'nın atılımı, geleceği Kaleiçi'nden başlayacaktır" dedi.

ATSO olarak Kaleiçi'nde bir ev satın aldıklarını belirten Budak, şöyle devam etti: "ATSO Kaleiçi Evi de işadamları için buluşma yeri ve bir kültür merkezi olacak. Bu projeyle asıl amacımız dikkatleri Kaleiçi'ne çekmek, öncü olmak. Diğer yıkıntı binaları da Türkiye'de ve Antalya'da marka olmuş firmalar, örneğin Rixos gibi Adopen gibi firmalar satın alıp, restore edip, Antalya'ya kazandırırsa çok güzel bir hizmet olur." Budak, ATSO Komiteleri'nden Kaleiçi'nde 'yeme-içme festivali' ve 'müzik festivali' türü etkinlikler düzenlenmesi yönünde talepler geldiğini, bu önerileri gelecek dönemde gündeme alacaklarını kaydetti.

Kaleiçi'ne öncelikle Antalyalıların sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Budak, şu görüşleri dile getirdi: "Kaleiçi mutlaka yaşanan nefes alan bir yer olmalı. Bizim nesil yüzmeyi Mermerli Plajı'nda öğrendi. Bugün Antalya'da 15 yaşına gelen çocuklar Kaleiçi'ni bilmiyor. Yedi kuşak Antalyalı olan insanlar Kaleiçi'ne inmiyor. Artık bu algıyı kırmalıyız. Kaleiçi'nin imajı yavaş yavaş düzeliyor. Öncelikle burayı Antalyalıların geldiği bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Kaleiçi Antalya'nın prestij bölgesi olmalı. Antalyalılar mutlaka Kaleiçi'ni kullanmalı, sahip çıkmalı."

KALEİÇİ'NDE ÇOK BAŞLILIK VAR

Kaleiçi'nin yönetiminde çok başlılığın giderilmesi gerektiğinin altını çizen Budak sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaleiçi'nin tek sahibi olmalı diyoruz. Kaleiçi Hizmet Birliği gibi bir yapılanma olmalı. Hizmet Birliği projesi 8 yıldır sürüncemede. Başka model ve öneriler yeterli çözümü sağlamadı. Çok başlılık giderilmeli. Kaleiçi'nin tek bir patronu olmalı." Antalya'da toplanan emlak vergilerinin yüzde 10'unun restorasyonda kullanılmasını öneren Budak, "Geçmiş dönemde Hesapçı Sokak bu yöntemle düzenlendi. Aynı yöntemle Kaleiçi'nde silueti bozan binalar yıkılabilir, yeni düzenlemeler yapılabilir."

İŞLETMECİLER DERT KÜPÜ

Toplantıda söz alan işletmeciler de, sorunların temelinde Kaleiçi'nin yönetimindeki çok başlılığın neden olduğunu savundu. İşletmeciler, "Kaleiçi'nde çok başlılık var. Başvurabileceğimiz tek bir birim kurulsa, sorunlarımız daha kolay çözülür" görüşünü dile getirdi. Kaleiçi'nde her gün yeni işletmelerin faaliyete geçtiğini, ancak bunun sorunları da beraberinde getirdiğine dikkati çeken işletmeciler, özellikle trafik ve otopark sorununa mutlaka çözüm üretilmesi gerektiğini, yoğun araç trafiği nedeniyle Kaleiçi'nde yürümenin imkansız hale geldiğini söyledi.

Kaleiçi'nde yaşayan yabancı sayısının Türk'ten fazla olduğunu anlatan işletmeciler, İngiliz, Alman, Fransız ev sahiplerinin, sahibi oldukları konutları, kayıt dışı olarak kendi vatandaşlarına kiraya vererek para kazandığını ve buradaki pansiyon ve otellerin işlerine engel olduğunu öne sürdü. Atıl binaların restore edilerek turizme kazandırılmasını isteyen işletmeciler, yıpranan binaları boyatmak ya da tadilat yapmak için izin almanın aylar sürdüğünden yakındı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Kepez'de karnaval gibi turnuva

KEPEZ Belediyesi'nin, ortaokul ve liseler arası 2. Bayanlar Bahar Voleybol Turnuvası'nda maç heyecanı başladı. Başkan Hakan Tütüncü de turnuvanın açılış maçlarını izledi. Karnaval havasında başlayan ve geçen Cuma günü açılışı yapılan turnuvanın ilk gününde, ortaokul takımları sahaya çıktı. Ortaokulların 5. ve 6. Sınıf takımları, gruplarındaki ilk maçlarını oynadı. Lise takımlarının grup maçları ise Perşembe günü başlayacak. Antalya merkez ilçelerdeki liseler ve Kepez'deki ortaokullar arasında organize edilen turnuvanın ilk günü şölen havasında geçti. Aynı anda 3 maçın oynandığı Kepez Arena'nın küçük salonunda, onlarca sporcu renkli bir görüntü oluşturdu.

TÜTÜNCÜ MAÇLARI İZLEDİ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de turnuvanın açılış maçlarında öğrencileri yalnız bırakmadı. Maçları izleyen Tütüncü, daha sonra sahaya inerek takımlara başarılar diledi. Öğrencilerle sohbet eden Tütüncü, "Şölen havasında geçen turnuvada kızlarımız hem spor yapıyor, eğleniyor hem de arkadaşlarıyla güzel bir sosyal ortamı paylaşıyor" dedi. Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu da ziyarette Tütüncü'ye eşlik etti.

35 TAKIM 76 MAÇ OYNAYACAK

Turnuva, Antalya Valiliği, Kepez Kaymakamlığı, Kepez Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sabah Akdeniz Gazetesi işbirliği ile düzenleniyor. Turnuvada, Liselerden 18, ortaokullardan 17 olmak üzere 35 takım mücadele ediyor. Liselerden 210, ortaokullardan 204 olmak üzere toplamda 414 sporcunun katıldığı turnuvada, 76 maç oynanacak. İlk Turnuva, 10 Mayıs'taki final maçları ve kupa töreniyle sona erecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Turnuvadan

===

Demre beşledi, ligde kaldı

ANTALYA Süper Amatör Lig'de mücadele eden Demre Belediyespor, deplasmanda Mahmutlar Belediyespor'u 5-1 yendi. Demre Belediyespor bu skorla ligi 7'nci tamamlarken, Mahmutlar Belediyespor ise Birinci Amatör Küme'ye düştü. Mahmutlar Stadı'nda oynanan maçı, Cüneyt Çetin, Gökhan Barçın ve Emrah Elçi hakem üçlüsü yönetti.

Maça hızlı başlayan taraf Demre oldu. 4'üncü dakikada Canyurt, frikikten attığı golle Demre 1-0 öne geçti. 12'nci dakikada Serdar'ın golüyle durum 2-0 oldu. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skorunu da belirledi. İkinci yarıda etkili bir oyun sergileyen Demre, arka arkaya girdiği pozisyonlardan yararlanmadı. 52'nci dakikada Mahmutlar Belediyesi penaltı kazandı. Ramazan'ın vuruşunu, Demrespor'un kalecisi Mustafa kurtardı.

Penaltıdan sonra baskıyı artıran Demrespor, 54'üncü ve 56'ncı dakikalarda Haşim'in ayağında bulduğu 2 golle skoru 4-0 yaptı. 60'ıncı dakikada Mahmutlar Belediyespor, Ramazan'ın golüyle durumu 4-1 yaptı. 85'inci dakikada bir daha sahneye çıkan Haşim, kendisinin 3'üncü takımının 5'inci golünü attı. Karşılaşmayı Demre Belediyespor 5-1 kazandı.

Demre Belediyespor, ligde oynadığı 26 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 12 yenilgi aldı. Toplam 36 puan toplayan Demre Belediyespor, ligi 7'nci sırada tamamladı. Maçtan sonra açıklama yapan Demre Belediyespor Başkanı Hayrettin Özkan, sezon başında kulübün kapanma tehlikesiyle karşı karşıya geldiğini hatırlattı. Ligin ilk yarısını 13 puanla tamamladıklarını vurgulayan Özkan, "İkinci yarıda başarılı bir performans gösterdik ve ligde kaldık. Gelecek sezonda hedefimiz şampiyonluk" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Maçtan

===

Köprü çelesi bitiyor

FETHİYE'nin Korubükü ile Demirler köylerini birbirine bağlayacak köprünün temeli törenle atıldı. AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın genel seçimler öncesinde seçmenlere ulaşmak için sal kullandığı Eşen Çayı'nın üzerine yapılacak ve çayın iki yakasındaki Korubükü ile Demirler köylerini birbirine bağlayacak köprünün temeli atıldı. 10 Nisan'da KDV hariç 840 bin TL tutarla ihale edilen köprünün 93 iş günde bitirilmesi planlanıyor.

İki köyün ulaşımının yaklaşık 30 kilometre kısaltmasını sağlayacak köprü, aynı zamanda dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu'na da 7 köyün ulaşımını kolaylaştıracak. Köprünün temel atma törenine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Ak Parti Milletvekili Ali Boğa, İl Genel Meclis üyeleri ve köylüler katıldı. Törende konuşan Kaymakam Ekrem Çalık, köprünün köylüler için ne kadar ihtiyaç olduğunu bölgeye gelmeyenlerin anlayamayacağını söyledi.

İki köyün birbirleri arasındaki ulaşımı akaryakıt bidonlarından yapılmış sallarla sağladığını anlatan Çalık, böyle bir eksiğin giderilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Temel atma töreni öncesinde son kez el yapımı sala binen ve Eşen Çayı'nı geçen Ali Boğa ise köprü yapım süreci hakkında bilgi verdi. Boğa, "Haziran 2011'de salla burayı geçmiştim. O gün köprüyü yaptıracağımıza dair söz vermiştik. Köprünün yapımı için 'sala binenler yaptırsın' diyenleri de 1 Haziran'daki açılışa bekliyoruz" dedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Törenden genel ve detay, Ali Boğa'nın salla çayı geçmesi

===

Demokrasi Şenliği başlıyor

AVRUPA Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen 'Sillyon Demokrasi Peşinde- Eylem 1.3 Gençlik Projesi' Serik'te başladı. Büyük İskender'den Bizans'a, Bizans'tan Araplara, Araplardan da Türkmenlere kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Sillyon'da başlayan projede kültürlerarası etkileşim, aktif katılım, aktif vatandaşlık gibi temalar işleniyor. Proje kapsamında, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden 50 genç bir araya geldi.

Sillyon'da tarihi süreçteki olayları yerinde değerlendirmek, burada yaşamış toplumların nasıl yaşadıkları (beslenme, barınma, savaşma ve demokratik süreçleri) hakkında bilgiler toplama amacıyla yola çıkılan proje kapsamında, Sillyon'un bölge turizmi açısından taşıdığı potansiyele ve öneme de dikkat çekmek amacıyla bir dizi çalışma yapılıyor. Bu kapsamda gönüllülerin çabaları ile halka açık organizasyon gerçekleşecek.

Etkinlikler kapsamında 2 Mayıs'ta, Sillyon'u tanıtmak amacıyla Melissa Garden Otel'in anfi tiyatrosunda demokrasi şenliği düzenlenecek. Şenlikte, dönem kıyafetlerini yansıtan defile, tarihsel canlandırmalar, gösteriler ve çeşitli sürpriz gösteriler yapılacak. Hem yerel halkın hem de otelde konaklayan yabancı misafirlerin izleyeceği 'Demokrasi Şenliği', Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleşecek.

SERİK, (DHA)

Foto: Sillyon'dan fotolar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Çetin Osman Budak Regensburg Almanya Demre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title